3 tips voor een lentefris paleisje

3 tips voor een lentefris paleisje 

De zon schijnt alweer een tijdje en ook het zomergevoel komt langzaamaan weer naar boven. Het duurt niet lang meer voordat de zomer gaat beginnen! De meeste mensen gooien de deuren en ramen op het moment weer open om een lekker lentebriesje binnen te laten. Nadeel is alleen dat dan ook het stof weer in het rond gaat waaien. Een perfect moment dus voor de grote voorjaarsschoonmaak! Maar je kunt op meerdere manieren volop genieten van je huis en deze veranderen tot een waar lente- en zomersfris paleis. We geven je 3 tips om je hele huis weer eens heerlijk op te frissen en om op die manier de zomer in huis te halen!


Tip 1:  Richt alles eens opnieuw in

In de meeste woonkamers staat de TV centraal. In de winter is dit zo vreemd nog niet, aangezien het dan heerlijk is om avonden voor de TV door te brengen. Maar nu het lekkere weer op komst is en we binnenkort lekker buiten kunnen zitten wordt het tijd om het helemaal om te gooien. Verander dus je inrichting! Zet de tv op een minder centrale plek neer en zorg dat je zithoek naar de tuin gericht staat. Zorg er dan ook meteen voor dat je de tuin meer bij het huis betrekt. Dit kun je doen door je vensterbank vrijwel leeg te laten en enkele planten en/of bloemen uit de tuin ook binnen te gebruiken. Gooi ook je gordijnen eens helemaal open! Het is dan wel belangrijk dat je iets leuks hebt staan of hangen om naar te kijken. Laat dus de groene vingertjes eens wapperen en vergeet ook niet de ramen te doen.

Tip 2: Opruimen en opbergen

Een nieuwe inrichting en een voorjaarsschoonmaak kunnen vanzelfsprekend niet zonder een uitgebreide opruimbeurt. De kleedjes die je op de bank hebt gelegd kunnen weer de kast in, net als overigens ook je extra dikke donzen dekbed.
De meeste mensen zitten met het probleem dat de kasten al helemaal zijn volgepropt. Vaak is er dus eigenlijk geen ruimte om alle ‘troep’ te bewaren. Is dit bij jou ook het geval, kijk dan eens op zolder en kijk uit naar een oude kist of loop eens binnen bij een kringloopwinkel voor een authentieke koffer. Wat ook vaak mooi staat is een oude fruit- of wijnkist. Dit soort spullen geven je huiskamer veel sfeer. Je kunt er op een eenvoudige manier al je troep in opbergen en je plaatst ze gewoon in het zicht of onder je salontafel. Ook kun je dit soort items gebruiken als tafeltje. Kortom, er zijn mogelijkheden genoeg! Wat ook erg leuk is: krukjes met opbergruimte in meerdere kleuren.

Tip 3: Haal kleur in huis

Ok, het huis is weer helemaal fris. Het enige wat we nu nog moeten doen is wat zomerse kleuren in huis aanbrengen. De kracht ligt vaak in de details. Kleine kleurige accenten hebben vaak al een heel groot effect. Zo kun je gekleurde accessoires gebruiken, zoals een gele vaas, rode fotolijstjes en kussens met meerdere kleuren. Maar denk ook ‘out of the box’ door de wat minder voor de hand liggende spullen kleur te geven. Zo kun je een blauwe fruitschaal neerzetten, wandplanken in een lentekleur schilderen, een roze kleed op je tafel leggen, stoelen geel verven (maar leuke gekleurde stoelhoezen zijn ook een idee), schaf een gekleurde deurmat aan of vervang een aantal lampen door blikvangers in een zomers groene kleur. Gebruik gekleurde handdoeken, theedoeken, servetten en ovenwanten. Kortom, het is niet moeilijk om je huis kleur te geven! Ook een simpel bosje kleurrijke bloemen kan al wonderen verrichten. Hier en daar een plantje of bloemetje in een kleine felle pot of vaas geeft een fris effect en het brengt ook nog die heerlijke lentegeur met zich mee! Pak je het liever groots aan? Hang hier en daar een bloemetjes gordijn op of koop een geel vloerkleed. Maar ook met verf kun je een hoop doen; schilder bijvoorbeeld eens een hele muur lichtgroen! Om de rust in je inrichting te behouden combineer je opvallende kleuren met lichte en natuurlijke houtsoorten en verschillende tinten wit. Wil je voor een stoerdere uitstraling zorgen? Gebruik dan hier en daar zwarte accenten.

Zoals je ziet, met enkele kleine en/of grote aanpassingen kun je heel gemakkelijk een fris interieur creëren. Ga snel aan de slag en haal de lente direct in huis!

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.