Modern interieur

Tips en inspiratie voor een modern interieur

Als het aankomt op de woonstijl voor je interieur dan kun je heel veel verschillende kanten op. Van landelijk tot klassiek en van eclectisch tot modern. Smaken verschillen de verschillende woonstijlen zijn dan ook heel divers. In deze blog gaan we iets dieper in op een modern interieur. We laten je zien hoe je een deze interieurstijl kunt samenstellen en met welke middelen. Ook als je misschien niet zo van heel strak en heel modern bent, biedt deze blog genoeg inspiratie. Lees snel verder en laat je inspireren!

Woonstijl

Als je een nieuw huis hebt gekocht of je gaat verbouwen, dan is het mooi tijd om aan de slag te gaan met het bepalen van de woonstijl die je huis wil doorvoeren. Vaak weet je al wat je absoluut niet mooi vindt, maar het is lastiger om te bepalen wat nou echt bij jou en jouw huis past. Over het algemeen kun je een modern interieur herkennen aan de strakke lijnen en de keuze voor de kleuren. Kleuren die je veel in deze woonstijl ziet zijn: wit, grijs en zwart. Maar dat wil niet zeggen dat een modern interieur kleurloos of sfeerloos is, integendeel juist. Lichte, pasteltinten passen prachtig in een modern interieur, maar ook felle accentkleuren kunnen perfect. Met de juiste meubels wordt het een plaatje. Kijk hieronder voor mooie inspiratiebeelden.

Modern interieur Modern interieur Modern interieur

Lijnen

Zoals al eerder aangegeven spelen strakke lijnen een grote rol bij een deze woonstijl. Dit zie je ook terug in de keuze voor de meubels en accessoires. Een hoekbank met rechte lijnen past perfect thuis in deze stijl. Door voor een zachte stof te kiezen blijft het toch sfeervol en comfortabel. Of kies voor een mooie strakke eettafel en combineer die met stijlvolle stoelen. Ruimte voor prullaria en een overdaad aan accessoires is er vaak niet, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen accessoires passen in een interieur met een moderne stijl. Denk bijvoorbeeld aan een mooi vloerkleed, schilderijlijsten of planten.

Modern interieur Modern interieur modern interieur

About the author: HuisMakeOver Redactie