Eenvoud

Eenvoud en rust met wit in huis!

In onze blogs is de kleur wit (of eigenlijk is het geen kleur) al vaker ter sprake gekomen. Juist omdat het een mooie en erg gemakkelijke tint is om te combineren. Ook hebben we al laten zien hoe je met wit in huis toch kunt zorgen dat het sfeervol is in plaats van een witte steriele ruimte. Hieronder laten gaan we hier dieper op in en laten we zien wat je wel en niet moet doen als het gaat om wit in huis. Creëer eenvoud en rust met deze kleur in huis. Lees snel veder en laat je inspireren!

Eenvoud en rust

Hoe kunnen we wit nou het beste omschrijven? Wit is modern, elegant, klassiek en trendy tegelijk. Omdat het een neutrale tint is is het perfect te combineren met andere kleuren en ook met andere stijlen. In elk huis – ongeacht de woonstijl – wit tegen in huis. Met deze kleur kun je de basis starten voor de rest voor je interieur. Je kunt ervoor kiezen om het te combineren met andere kleuren, maar als je graag gaat voor eenvoud en rust kun je er ook voor kiezen om wit als hoofdkleur te gebruiken.

Eenvoud Eenvoud Eenvoud

Hoe zorg je dan dat het niet saai en steriel wordt? Het toevoegen van verschillende structuren, materialen en texturen is één van die dingen die zorgen voor warmte en sfeer. Denk aan een fluwelen bank, stoffen stoelen, wollen plaids en noem maar op. Daarnaast is het heel mooi om een ruimte niet vol te proppen maar juist het minimalisme naar voren te laten komen. Het voordeel van veel wit in een ruimte is namelijk ook dat het een ruimtelijk effect geeft. Maak gebruik van lichte accessoires en lichte kunst en combineer die met elkaar. Zo ontstaat er toch persoonlijkheid en sfeer, ook al is de basis van je interieur wit. De Scandinavische woonstijl is een goed voorbeeld van mooi gebruik van wit in huis.

Eenvoud  Eenvoud Eenvoud

About the author: Babette Vos