Fluweel in het interieur

We zien het al een tijdje in de modebladen. Fluweel is terug! Niet alleen in de mode maar ook in het interieur is het helemaal hot. Van fluwelen gordijnstoffen tot fluwelen banken en stoelen. In de meest hippe kleuren. Een fluwelen item kan vrij moeilijk te combineren zijn maar ook echt een stijlstatement maken.

De stof

Fluweel is een mooie zachte geweven stof die dus naast mode items ook steeds vaker terugkomt in het interieur. De laatste tijd zien we fluweel in het interieur vooral in felle kleuren. Van groen tot okergeel. Van blauw tot knalroze. Niets is te gek. Juist door het aanbod van verschillende kleuren kun je echt een statement maken in huis. Een fluwelen stof geeft daarnaast een chique en stijlvolle uitstraling.

Meubels

Een echte eyecatcher is een meubel van een fluwelen stof. Denk bijvoorbeeld aan een grote bank in een hip kleurtje. Daarnaast is fluweel erg prettig om op te zitten of te liggen. Dit mede doordat de stof heel zacht is. Perfect dus om een avondje te bankhangen. Maar ook voor een fauteuil of eetkamer stoel is fluweel een interessante optie.

fluweel in het interieur: Bank Fluweel in het interieur: Stoel

Gordijnen

Fluwelen gordijnen – velours – hoe fluweel ook wel genoemd wordt, ze zijn er in alle soorten en kleuren. Het voordeel van een velours gordijn is dat het een dik gordijn is en dus erg geschikt is om veel licht tegen te houden. Dat is heel fijn in een ruimte als een slaapkamer. Door voor een velours gordijn te kiezen, geef je een luxe uitstraling aan een ruimte.

Fluweel in het interieur: Gordijnen Fluweel in het interieur: Gordijnen

Accessoires

Van kussens tot dekbedden. Van kleden tot een poef. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er ook in een fluwelen stof. Door te kiezen voor een fluwelen accessoire versterk je het gevoel van de luxe en past perfect in combinatie met een fluwelen bank of gordijn.

Fluweel in het interieur: kussens Fluweel in het interieur: Poef

Ben je op zoek naar de stof die net dat beetje extra geeft? Dan is fluweel de juiste keuze!

About the author: HuisMakeOver Redactie