open haard

Geef de open haard extra aandacht!

De winter doet bijna officieel zijn aantocht. Dat betekent lekker binnen zitten met vrienden en familie. Als het even kan natuurlijk bij de open haard. Zeker met de feestdagen op komst kan je interieur wel wat extra warmte gebruiken. In deze blog laten we zien hoe je de open haard net even wat extra aandacht geeft. Lees snel verder en laat je inspireren!

Open haard

Een open haard in huis is vaak een heel groot pluspunt voor de ruimte. Naast dat het zorgt voor veel warmte en een gezellige uitstraling, kan het ook een extra stijlelement zijn in je interieur. Een element die je volop kunt decoreren.

We kennen natuurlijk allemaal de films en series waarin we grote haarden zien met daarboven geweien en dierenkoppen. Het hoeft echter niet zo overdreven zoals op het witte doek. Het kan namelijk een stukje subtieler. Hang bijvoorbeeld één gewei op (waar je uiteraard ook iets aan kunt hangen) en hou de rest van de haard rustig. Door een haard in een andere kleur te schilderen dan de wanden geef je de haard extra aandacht zonder dat het to much wordt. Het kan ook heel mooi zijn om voor een gewei te kiezen in dezelfde kleur als de wand. Het leuke van een gewei aan de wand is dat je gemakkelijke een rustieke en warme sfeer creëert.

open haard open haard open haard

Is een gewei niet echt iets voor jou? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om mooie kunst boven de haard te hangen. Maar als je op zoek bent naar iets bijzonders kun je het ook anders aanpakken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de schouw te bekleden met hout. Zo creëer je toch veel sfeer zonder dat het te saai of juist te druk wordt. Dit zelfde kun je ook met beton doen. Dan creëer je een stoere en warme sfeer in huis.

open haard open haard open haard

HuisMakeOver

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij de inrichting van jou interieur? Kijk op de website of ga langs bij één van de HuisMakeOver dealers.

Zoek een dealer

About the author: Babette Vos