kleur

Wat je moet weten over het gebruik van kleur in huis!

Kleur; het is eigenlijk heel complex. Soms lijkt het wel of je zonder studie niet goed in staat bent om de juiste kleurenbalans te vinden. Maar eigenlijk doordat er zoveel kleuren zijn, is er ook heel veel mogelijk. In deze blog laten we zien wat handige dingen zijn om te weten als je aan de slag gaat met kleur in huis. Lees snel verder en laat je inspireren!

Kleur; het hoe en wat

Het begint allemaal bij de primaire kleuren; rood, geel en blauw. Alle (ja, echt alle) kleuren zijn samengesteld aan de hand van deze drie primaire kleuren. Deze kleuren zijn felle kleuren die elkaar versterken in plaats van in elkaar overlopen. Hoewel het erg aanwezige kleuren zijn wil dit niet zeggen dat er geen plaats is voor deze kleuren in huis. Let er wel op dat het niet te druk wordt en dat je deze kleuren slechts in een aantal elementen laat terugkomen of kies voor rustigere tinten.

kleur  kleur kleur

Het blijft een eeuwig discussie of zwart en wit eigenlijk wel kleuren zijn. Of het nu wel of geen echte kleuren zijn; we hebben ze toch even opgenomen in deze blog. Met wit en zwart kun je eindeloos combineren en contrast aanbrengen in huis. De tinten (laten we het dan maar geen kleuren noemen) zijn perfect te combineren met echte kleuren.

Als je voor een rustige sfeer wil gaan in huis helpt het om ook te kiezen voor rustige tinten. Lijkt logisch, maar te lichte of te rustige kleuren kunnen ervoor zorgen dat het interieur sfeerloos aanvoelt. Dat wil je natuurlijk niet. Zoek daarom naar warme tinten die het geheel wat sfeer en stijl geven. Maar laten we ook de donkere kleuren niet vergeten. Donkere tinten kunnen namelijk zorgen voor een rustieke uitstraling en geven een knus gevoel.

kleur kleur kleur

Wil je na het lezen van deze blog meer weten over het gebruik van kleur in huis of wil je graag advies? Neem dan contact met ons op.

About the author: Babette Vos