Leuke tips voor de kinderkamer

De inrichting van een baby- of kinderkamer is misschien wel één van de leukste dingen die er is. Je kunt namelijk je creativiteit de vrije loop laten. Niets is te gek in een kinderkamer. We hebben een aantal leuke ideeën voor een hippe en speelse kinderkamer op een rijtje gezet.

Kinderbed

Met een speciaal bed kun je al echt een statement maken in de kinderkamer. En voor in een kind is het geweldig om in een bed te slapen die anders is dan de meeste kinderen hebben. Denk bijvoorbeeld aan een bed in de vorm van een auto, een prinsessenbed een hippe tipi of een coole hoogslaper.

Kinderkamer: tipi Kinderkamer: Boomhutbed

Wandbekleding

Met een cool behangetje of een aparte muurschildering kun je het verschil maken. Er zijn zat leuke behangetjes die perfect zijn voor een kinderkamer. Door één wand te behangen maak je de ruimte niet te druk maar kun je wel kiezen voor een behangetje met een drukke print.

Het leuke aan kinderen is dat ze houden van kleur en dus niet gek opkijken van een felle of vrolijke kleur aan de muur. In de kinderkamer kun je een mooie wandschildering maken of vakken in verschillende kleuren schilderen om een speels effect te creëren. Het fijne aan het schilderen van een wand is dat je het snel en gemakkelijk kunt overschilderen als je de kleur zat bent of als je kind ouder wordt en je de kamer wil veranderen.

Kinderkamer: schildering huis Kinderkamer: Wandschildering

Accessoires

Je kunt de ruimte helemaal afmaken door te kiezen voor leuke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een leuk dekbed, hippe kussens, grappige verlichting of handige opbergzakken. Door verlichting op te hangen in speelse, leuke vormen creëer je een fijne sfeer. ’s Avonds en ’s nachts kan het lampje voldoende licht geven. Zodat je kind niet bang hoeft te zijn voor het donker. Mooie opbergmanden of zakken zorgen ervoor dat je geen last hebt van rondslingerend speelgoed.

Kinderkamer: Maan Kinderkamer: Accessoires

About the author: HuisMakeOver Redactie