Portugese en Marokkaanse tegels in huis

Portugese en Marokkaanse tegels, iedereen kent ze en ze zijn prachtig en niet te vergeten perfect voor in huis. De tegels vinden hun oorsprong bij de Mooren die de tegels met indrukwekkende prints naar Spanje en Portugal brachten. Breng een bezoek aan deze landen en je kunt je ogen de kost geven. De tegels zijn voorzien van de meest bijzondere prints. Maar daarnaast zijn Portugese en Marokkaanse tegels ook te gek in ruimtes als de keuken, de hal en de badkamer.

Keuken

Portugese en Marokkaanse tegels in de keuken zijn prachtig. Bijvoorbeeld om een de vloer te bedekken maar ook tegen de wand achter het werkblad stelen de tegels de show. Het fijne aan Portugese en Marokkaanse is dat ze er zijn in heel veel verschillende soorten; van een drukke, felle tegel tot een rustige gekleurde tegel. Dit maakt het gemakkelijk om te combineren in huis.

Portugese en Marokkaanse tegels keuken Portugese en Marokkaanse tegels keuken

Hal

Een betere entree dan met Portugese en Marokkaanse tegels kun je, je bijna niet wensen. Door voor deze oplossing te kiezen, kun je de wanden rustig laten en met de vloer een grote indruk maken. De hal is tenslotte het visitekaartje van je huis. Bij het kiezen van een doorlopend patroon is het van belang dat het patroon goed doorloopt. Omdat de hal vaak een wat kleinere ruimte is moet je hier wel rekening mee houden bij het uitzoeken van de tegels.

Portugese en Marokkaanse tegels hal Portugese en Marokkaanse tegels hal

Badkamer

Ook in de badkamer kun je de trend zetten door te kiezen voor Portugese of Marokkaanse tegels. En ook hier kun je ervoor kiezen om in plaats van de vloer juist de wand te bedekken met tegels. Wat je ook steeds vaker ziet is dat de tegels doorlopen van wand naar de vloer. Dit geeft een speelse uitstraling.

Portugese tegels badkamer Badkamertegels

Doordat er verschillende motieven en kleuren is er in elk interieur plaats voor deze mediterrane tegels!

About the author: HuisMakeOver Redactie