Rotan

Rotan: terug van weggeweest!

Deze zomer zien we veel prachtige materialen voorbijkomen. Van beton tot marmer en van hout tot kunststof. Wat echt weer helemaal in is, is rotan. In de sixties en seventies was deze materiaalsoort al immens populair en vandaag de dag heeft het een mooie comeback gemaakt. Daar zijn wij in ieder geval heel blij mee wan wie wordt er nou niet gelukkig van rotan?! Hieronder laten we meer zien over deze hippe materiaalsoort en wat je er allemaal mee kunt doen. Lees snel verder en laat je inspireren!

Wat is het?

De materialen rotan en riet worden nog weleens met elkaar verward. Maar het zijn wel degelijk twee hele verschillende materialen die elk hun eigen eigenschappen hebben. Rotan is een harde materiaalsoort die te vinden is in de tropische regenwouden. Het is een uniek natuurlijk materiaal waar onder andere meubels, manden en andere mooie items worden gemaakt. Het staat ook wel bekend als rattan. Riet is een waterplant en is niet echt bruikbaar om meubels of diversen van te fabriceren. Als we het hebben over een rieten stoel is dit dus eigenlijk niet 100% juist.

Rotan Rotan Rotan

Meubels en accessoires

Zoals we als zeiden is het een prachtige en natuurlijke materiaalsoort die perfect thuis past in de natuurlijke woontrend die op dot moment helemaal hot is. Rotan past namelijk heel mooi bij planten en is goed te combineren met kleur. Vooral warme kleuren als oranje en rood doen het erg goed, maar ook in combinatie met de Scandinavische woonstijl is het heel mooi. Als je een liefhebber bent van de sixties en seventies, dan kun je je hart ophalen want meubels en accessoires van rattan passen perfect. Let er wel op dat het een vrij kwetsbare materiaalsoort is en het dus de juiste verzorging nodig heeft. Niet alle meubels zijn ook geschikt om buiten te laten staan. Gelukkig zijn er wel alternatieven voor die veel weg hebben van rattan maar dan wel geschikt zijn voor gebruik buitenshuis.

Rotan Rotan rotan

About the author: Babette Vos