Verander je tuin in een woonkamer

Het is zomer. Temperaturen lopen op en achterdeuren staan open. Haal binnen dus naar buiten! De laatste weken heeft het weer nog niet echt meegezeten, maar we hopen toch wel dat we de komende maanden kunnen gaan genieten van wat zwoele zomeravonden. Maar je wilt dan natuurlijk wel gezellig zitten. Een mooi moment dus om de gezelligheid van een woonkamer naar buiten te halen. Maar hoe maak je nu van je tuin een tweede huiskamer?

Geef ten eerste je tuinset genoeg aandacht. Veel mensen vinden het gezellig om lekker in de bank te hangen. De zithoek in de huiskamer is dan vaak ook gezellig aangekleed. Pas dit ook toe op de zithoek in je tuin. Heb je in de huiskamer bijvoorbeeld sierkussentje gebruikt? Leg een zelfde soort (of helemaal dezelfde) kussens dan ook in je tuinset of eventuele loungeset. Laat ook de accessoires die je binnen hebt gebruikt buiten terugkomen. Zet een zelfde type vaasjes neer, leg die leuke tafelkleedjes die je binnen hebt gebruikt ook op je tuintafel en hang dezelfde wanddecoratie op. Maar echte sfeer creƫer je natuurlijk niet zonder de nodige sfeerverlichting. Waxinelichtjes en kandelaars doen al wonderen.

Wanneer het lekker weer is, kook dan ook buiten. Het is een vrij grote investering, maar een buitenkeuken is toch wel erg leuk en handig! Zo kook je buiten en hoef je met warm weer niet in een benauwde keuken te staan. Maar ook als je een echte barbecuefanaat bent heb je meer dan genoeg keuze. Ga dan wel voor een gasbarbecue of een barbecue op elektriciteit. Zo heb je geen last van de rook en is je eten veel sneller klaar.

Een laatste aandachtspuntje is de warmte als het donker wordt. Vaak koelt het dan een stuk af. Je huiskamer warm je eenvoudig op met de (vloer)verwarming. Buiten moet je een andere oplossing verzinnen. Elektrische terrasverwarming biedt dan uitkomst. Vaak kun je deze op meerdere standen zetten. Op die manier kun je de sterkte van de warmtestraal bepalen.

Met wat creativiteit en de juiste spullen kun je ook van je tuin een erg gezellige plek maken!

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.