Kast

Inspiratie: zo creëer de perfecte kast!

Opbergruimte, je kunt er nooit genoeg van hebben. Maar je wil ook niet dat je hele huis vol komt te staan met kasten. Daarnaast heb je genoeg items die gezien mogen worden. Hoe creëer je nou de perfecte kast waar je je favoriete items kunt tentoonstellen? Hieronder vertellen we je hoe je dit kunt doen en kun je meteen wat inspiratie opdoen voor je eigen interieur. Lees snel verder en laat je inspireren!

De perfecte kast

Er zijn hele simpele oplossingen om snel en gemakkelijk voor opbergruimte te zorgen. Je koopt een paar planken, bevestigt dit aan de muur en klaar is kees. Hoewel er tegenwoordig genoeg mooie voorbeelden zijn is dit iets te simpel voor ons. Wij houden wel van iets bijzonders. Iets wat we vandaag de dag weer vaker terugzien is de ingebouwde kast. Deze is ruimtebesparend en biedt meteen de mogelijkheid om spullen uit te stallen. In oude huizen zie je vaak kleine nisjes of kleine inbouwkasten die je hiervoor perfect kunt gebruiken. Maar ook in een modern interieur past een inbouwkast erg goed.

kast Kast Kast

Je kunt de inbouwkast nog voorzien van wat mooie elementen om net dat beetje extra te geven aan de kast. Denk bijvoorbeeld aan glazen deuren of verlichting. Met glazen deuren zijn de items net iets beter afgeschermd, maar kun je ze nog wel zien zonder de deuren te hoeven openen. Met verlichting kun je bepaalde items meer aandacht geven door ze mooi uit te lichten. Als je van de kast echt een statement wil maken kun je spelen met kleur. Ga voor een contrasterende kleur ten opzichte van de rest van de ruimte. Zo komt de kast echt naar voren. Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor twee verschillende kleuren. Schilder de buitenkant van de kast in een andere kleur dan de achterwand van de inbouwkast. Of kies voor een gek behangetje op de achterwand om echt een eyecatcher te creëren. Mogelijkheden genoeg in ieder geval!

Kast Kast kast

About the author: HuisMakeOver Redactie