10 Tips voor als uw woning te koop staat!

10 tips voor als uw woning te koop staat!

1. Creëer zo veel mogelijk ruimte in huis, de eerste indruk telt

Een koper beslist volgens onderzoek in 60 seconden, de eerste indruk telt dus! Ruim onnodige spullen in uw woning op en verwijder overbodige accessoires. Probeer grote voorwerpen bijvoorbeeld tijdelijk elders op te slaan. Zorg er tevens voor dat de entree ruimte biedt (dat is belangrijk want hier ontstaat de eerste indruk). Dus liever geen fietsen of kinderwagens in de hal; twee jassen op de kapstok is voldoende.

2. Zorg ervoor dat uw keuken opgeruimd en schoon is

Geen vuile afwas op het aanrecht of vies fornuis. Denk ook aan uw koelkast en vaatwasser. Nare geurtjes of viezigheid maken een negatieve indruk op potentiële kopers.

Opruimen en schoonmaken geldt natuurlijk niet alleen voor uw keuken, maar ook voor de rest van uw huis. Vergeet uw ramen niet te lappen.

3. Zorg ervoor dat uw badkamer schoon is en fris ruikt

Hang schone handdoeken op en haal overbodige accessoires weg. Zorg ervoor dat uw vuile was niet zichtbaar is. Een geurkaars of bloemetje doen wonderen. Maak voegen en eventueel vocht- of kalkaanslag schoon.

4. Maak alle bedden op en zorg voor frisse lucht

De slaapkamers ogen zo groter en een stuk verzorgder. Lucht de slaapkamer (en de rest van uw huis) voor iedere bezichtiging, ook in de winter.

5. Bergt u persoonlijke spullen zoals familie foto’s op?

Ook als voetbalfan vergeet niet dat een potentiële koper wellicht supporter van een andere voetbalclub is. Een koper komt kijken naar uw woning en niet uw persoonlijk spullen.

6. Heeft u een kat of ander huisdier?

Zorg ervoor dat de kattenbak, drinkbak en andere kooitjes allemaal schoon zijn en voorkom zo vieze geurtjes. Uit het zicht is nog beter voor het geval de koper niet van huisdieren houdt. Misschien mag uw hond de dag van tevoren al uit logeren?

7. Zorg voor voldoende licht in huis

Uw huis toont hierdoor plezieriger en ruimer. Gordijnen en vitrage dus open en doe rolluiken, rolgordijnen of luxaflex omhoog. Zorg ervoor dat deze schoon zijn.

8. Probeer kleine gebreken van tevoren op te lossen

Controleer uw huis op kapotte ruitjes, op beschadigingen in het schilderwerk en op lekkende kranen. Werkt de deurbel en alle verlichting? Juist de kleine gebreken kunnen tot irritatie leiden bij de potentiële koper.

9. Zorg ervoor dat uw tuin verzorgd en gezellig overkomt

Snoei overhangende takken. Plaats vuilcontainers uit het zicht. Zorg ervoor dat bomen niet te veel licht wegnemen uit de woning. Werkt de buitenverlichting?

10. Een leeg huis verkoopt vaak moeilijker

Kopers kunnen de ruimte slecht inschatten, de afdrukken van schilderijen zijn zichtbaar en uw huis begint al snel muf te ruiken. Vraag uw verkoopklaar adviseur te helpen als uw woning leeg staat. Een tijdelijke inrichting kan de oplossing zijn.

Meer informatie over het verkopen van uw woning? Klik hier

LEES OOK onze nieuwsbrief “huis sneller verkopen” of bezoek de website pagina “huis verkopen” met veel belangrijke informatie.

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.