3D-geprinte meubels en accessoires zijn de toekomst!

Een van de gaafste innovaties van de laatste jaren is misschien toch wel de 3D-printer. Voor degene die nog niet bekend zijn met deze printer, een 3D-printer is een printer die ter plekke objecten print in 3D uiteraard. Het is heel eenvoudig. Je hebt een digitaal bestand en dit print je uit met speciaal materiaal. De 3D-print technieken zijn erg verbeterend en tegenwoordig kun je bijna alles wel uitprinten met een 3D-printer. Ook op het gebied van wonen gaan we deze techniek vaker tegenkomen. 3D-geprinte meubels en accessoires zijn de toekomst! Lees snel verder en laat je inspireren!

Stoelen in 3D

Met het 3D-printen is zoveel mogelijk, ook het maken van meubels. Er worden prachtige ontwerpen gecreëerd. Het ziet er niet alleen mooi uit, maar ook de praktische en decoratieve eigenschappen van 3D-meubels zijn simpelweg niet te ontkennen. Denk bijvoorbeeld aan unieke stoelen die uit één geheel gefabriceerd worden, comfortabel en uniek tegelijk. Het leuke is dat geen design te gek is en de mogelijkheden dus heel ver rijken. Met deze techniek kun jij de stoel creëren die aan al jou wensen en behoeften voldoet en het ziet er ook nog eens heel mooi uit. Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden.

3D3D 3D

Accessoires in 3D

Het 3D-printen in de woonwereld is zich al jaren aan het ontwikkelen. Op het gebied van accessoires zie je het dan ook al veel terugkomen. Van bijzondere vazen van petflessen en kunststof tot een grafische lampenkap en van een 3D-geprinte dierenkop tot een moderne fruitschaal, niets maar dan ook echt niets is te gek voor een 3D-printer. Het is het perfecte middel om je creativiteit de vrije loop te laten en iets bijzonders te creëren. Daarnaast is het erg duurzaam, voordelen genoeg dus.

3D 3D3D

Ben jij al klaar voor een 3D-item in huis? Of gaat deze innovatie nog iets te ver voor jou? Wij zijn in ieder geval fan van deze unieke designs en zijn benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen.

About the author: HuisMakeOver Redactie