Aanbouw aan uw woning? Waar dient u aan te denken

Aanbouw aan uw woning? Waar dient u aan te denken

De meeste huiseigenaars zijn tevreden over hun huis, maar het kan altijd beter. Veel huiseigenaars willen toch graag in een net wat groter huis wonen. U kunt bijvoorbeeld door een aanbouw aan uw woning uw auto veilig stallen, uw huis zelf aanvullen met een extra kamer, of een bestaande kamer vergroten door naar buiten toe te bouwen. Maar net als bij het laten plaatsen van een dakkapel, is een aanbouw voor uw woning regelen makkelijker gezegd dan gedaan. Er komen heel wat zaken bij te kijken. Daarom zetten wij voor u de belangrijkste stappen op een rijtje.

Aanbouw woning: de situatie inschatten

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar de eerste en belangrijkste stap is de situatie goed inschatten en alles op een rij zetten. Wat wilt u doen, hoeveel gaat dit kosten en is alles realistisch haalbaar? U kunt de meest fantastische plannen hebben, maar als ze niet realistisch zijn, dan kunt u er niets mee. U moet boven alles realistisch blijven in uw wensen.

Aanbouw woning: toestemming vragen bij de gemeente

Wanneer u de plannen voor uzelf op papier hebt geschreven en een inschatting hebt gemaakt van hoe realistisch die plannen zijn, is het tijd om naar de gemeente te stappen. U moet uiteraard wel weten of u de gewenste plannen Ć¼berhaupt uit mag voeren of niet. Zonder toestemming van de gemeente beginnen met bouwen is meestal geen goed idee. U kunt in dat geval zelfs te maken krijgen met fikse boetes.

Aanbouw woning: stalen ligger ontwerpen

Wanneer u alle voorbereidingen heeft getroffen, kan het echte werk beginnen. U begint met het ontwerpen van een stalen ligger. Hiermee kunt u al de (letterlijke) grondwerken leggen voor de vloer van uw aanbouw.

Aanbouw woning: penanten

Wat ook niet belangrijk is om te vergeten is de aanleg van penanten. Deze zorgen ervoor dat uw aanbouw wat stabiliteit krijgt. Ze scheppen namelijk een stevige fundering voor de wanden.

Al in al kunt u het meeste bouwwerk aan de professionals overlaten, tenzij u zelf erg handig bent. Het belangrijkste voor uzelf is het voorbereidende werk. Schat in hoe realistisch uw wens is en informeer altijd de gemeente van uw plannen.

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.