088-6253600 info@huismakeover.nl

Alarmsystemen worden steeds slimmer

Je woning is een plek waar je wilt kunnen ontspannen en waar je je veilig wilt voelen. Met inbraken die steeds vaker in het nieuws komen, kan het veilig voelen soms echter een moeilijke opgave zijn. Hiervoor kan een alarmsysteem goed van pas komen en in het bijzonder een slim alarmsysteem.

Slimme alarmsystemen

De belangrijkste functie van een alarmsysteem is dat deze een waarschuwing geeft bij mogelijke gevaren, zoals inbrekers. Een slim alarmsysteem biedt naast deze essentiële functie, ook de mogelijkheid om je woning 24/7 in de gaten te houden, zelfs wanneer je van huis bent. Via een smartphone, tablet of computer kun je op elk moment van de dag je alarmsysteem aan- of uitzetten, meldingen bekijken en live beelden te bekijken van eventuele camerasystemen. Je kunt je alarminstallatie op afstand besturen en op elk moment van de dag controleren wat er in je woning gebeurt.

Slimme rookmelders

Slimme alarmsystemen zijn niet alleen een goede maatregel tegen inbraken, maar ook tegen andere gevaren, zoals brand. Reguliere rookmelders geven een hard en piepend geluid wanneer er rook wordt gemeten. Slimme rookmelders onderscheiden zichzelf door te vertellen wat en waar er iets aan de hand is, waardoor je bij een noodgeval ineens over een stuk meer informatie beschikt. Daarnaast stuurt ook de slimme rookmelder een melding naar je smartphone of tablet. Zo wordt je, ook als je niet thuis bent, gewaarschuwd, zodat je op tijd kunt handelen.

Domotica

Slimme alarmsystemen gaan verder dan alleen beveiliging. Ze kunnen ook gemak en comfort bieden, zeker wanneer ze ook dienen als domoticasysteem. Domotica betekent dat verschillende toepassingen in huis via één systeem kunnen worden bediend. Denk aan het programmeren van je verlichting, het regelen van de temperatuur en het besturen van rolluiken, gordijnen en deuren. Met één druk op de knop kun je al deze toepassingen bedienen, zelfs op afstand.

Een domotica alarmsysteem biedt naast wooncomfort, ook een stukje extra beveiliging. Zo kun je met een domotica systeem je aanwezigheid simuleren, door bijvoorbeeld de gordijnen automatisch open en dicht te doen of de verlichting aan of uit te zetten op vooraf ingestelde tijdstippen. Mocht een inbreker toch een poging willen wagen, kan het domotica systeem stappen ondernemen door bijvoorbeeld de rolluiken te sluiten of alle verlichting in huis aan te doen. Ook bij brand is domotica een mooi hulpmiddel. Het domoticasysteem kan je niet alleen waarschuwen, maar ook bijvoorbeeld alle verlichting in huis inschakelen, zodat je goed zicht hebt over de situatie, of de gasleiding automatisch afsluiten om verdere schade te voorkomen.

Slimme alarmsystemen zijn dus meer dan alleen een alarmsysteem. Een slim alarmsysteem communiceert, denkt met je mee en probeert je zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens noodgevallen. Een alarmsysteem waakt over je woning, ook wanneer je slaapt of van huis bent. Zo kun je altijd met een gerust hart je woning verlaten

Pin It on Pinterest

Shares
Share This