Anders dan normaal wonen

Passief skelet duurzame bouw

Anders dan normaal wonen.

Nederland richt zich steeds meer op duurzaamheid en op milieu gerelateerde zaken. Hier komen ook steeds meer passieve huizen in voor. Doormiddel van een compact ontwerp gericht naar de stand van de zon, houden deze passieve huizen warmte binnen. Dit  zorgt dat er in de winter drastisch minder energie wordt verbruikt.

’t Natuurlijke Huus in Raalte is een goed voorbeeld van een passiefhuis. Een belangrijk element hiervan is het grasdak. Dit grasdak zorgt ervoor dat in de zomer de hitte buiten blijft en in de winter nauwelijks energie wordt verbruikt om het huis te verwarmen. Vaak wordt bij het ontwerp van een passief huis technieken gebruikt zoals houtskeletbouw. Hier wordt voor gekozen omdat het zich goed leent voor een snel bouwproces en optimale isolatie.

U zal nu vast wel denken: „is het dan in de zomer niet bloedheet?”. Ja, het is inderdaad warm, mits je het goed ventileert. Zorg er daarom voor dat het passieve huis voorzien is van een goed ventilatiesysteem. Dit is niet alleen voor de warmte maar ook voor de verse lucht, vocht en nare geurtjes. Dit is belangrijk voor uw huis, maar ook voor uw eigen gezondheid.

In Gent streven ze sinds kort naar zoveel mogelijke passieve woningen. Erg benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen.

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.