088-6253600 info@huismakeover.nl

Asbest bij je verbouwing?

Je zit al jaren over die gedroomde verbouwing te fantaseren die je huis helemaal afmaakt. Nu heb je eindelijk budget om alles te realiseren en heb je samen met HuisMakeOver gelijk een plan gemaakt voor een nieuwe interieur. Voor je gaat verbouwen moet je wel goed weten wat de risico’s zijn en of je geen asbest in je huis hebt.

Asbest is tot in de jaren tachtig veel gebruikt in woningen omdat het materiaal sterk, isolerend, brandweerbaar en goedkoop is. Zolang asbest in gebonden toestand verkeerd kan het geen kwaad voor de gezondheid.  Zodra het wordt bewerkt komen er losse asbestvezels vrij die bij het inademen vast lopen in de kleine luchtwegen en longblaasjes. Hierdoor kun je verschillende ziektes krijgen aan de longen en luchtwegen waaronder longkanker.

Op het nieuws komen regelmatig items voorbij waarin asbest is gevonden in een school, kerk of winkelcentrum. In dat soort gevallen moet een asbestverwijdering bedrijf worden inschakelt om ernstige schade te voorkomen. In jouw huis kan asbest voorkomen, bijvoorbeeld in golfplaten, oude verwarmingsketels, rioolleidingen, bloembakken, dakbeschot of vensterbanken. Als je een huis hebt dat voor 1980 is gebouwd is het zaak je goed te laten informeren als gaat verbouwen. Het is raadzaam om een geregistreerd Asbestverwijderingsbedrijf te laten kijken naar de situatie. Op die manier heb je geen onverwachte tegenvallers en gaat je droomverbouwing helemaal volgens plan.

HuisMakeOver Asbestverwijdering school

HuisMakeOver Asbestverwijdering school

Geschreven door: Isabelle Oudenbosch

Pin It on Pinterest

Shares
Share This