088-6253600 info@huismakeover.nl

Ben je in blijde verwachting? Wat superleuk! Er komt een hoop kijken bij een zwangerschap. Naast alle lichamelijke veranderingen, veranderen er ook in huis een aantal dingen. Zo moet je bijvoorbeeld ook gaan denken aan het inrichten van de babykamer. Hoewel er misschien wel een aantal dingen moeten worden aangepast hoef je er niet tegenop te zien. Integendeel juist, het is heel erg leuk om aan de slag te gaan met deze ruimte. Hieronder lees je hoe je gemakkelijk en op een creatieve manier een mooi plekje creëert voor de baby.

Wanden

Het is helemaal in om iets leuks te doen met de wanden in de kamer. Dit is vaak een vrij eenvoudige manier en biedt tal van leuke mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het schilderen van grappige vormen of patronen of spelen met verschillende kleuren. Zonder het al te druk te maken kun je er iets heel unieks van maken. Je kunt kiezen voor de wat traditionelere kleuren zoals blauw en roze maar je kunt de kleuren ook iets neutraler houden. Dit is vooral handig als je nog niet weet of het een jongetje of een meisje is.

  

Meubels

Er zijn natuurlijk een aantal meubelstukken die in een babykamer niet mogen ontbreken, zoals een wieg/ledikant, een verkleedmeubel, een kast en een stoel. Je kunt ervoor kiezen om de meubels uit één serie te halen. Dit creëert eenheid en een hoop rust. Maar je kunt ook een beetje spelen met de indeling en de meubels om zo echt iets unieks te creëren. Bedenk wel goed welke stijl je wil laten terugkomen in de kamer. De meubels spelen hierin namelijk een grote rol. Vooral vanwege de materiaalkeuze en de vormen van de meubels. Kijk hieronder voor een paar leuke voorbeelden.

babykamer babykamer babykamer

Accessoires

Je maakt de babykamer helemaal af met te gekke accessoires. Denk bijvoorbeeld aan spulletjes zoals dekentjes met grappige patronen, speelgoed, opbergmanden, kussens en een vloerkleed. Door bij de accessoires te kiezen voor een opvallende kleur of een gek patroontje maak je iets speciaals van de kamer.