Barn door; de nieuwste trend op het gebied van deuren

Ben je een liefhebber van de landelijke woonstijl? Dan is deze trend je al misschien wel opgevallen. Maar niet alleen in de landelijke interieurs zien we de staldeuren terug. Dat is juist het fijne van deze trend. De deuren passen door de ruime materiaalkeuze in veel verschillende stijlen thuis. Toch wordt de barn door wel het meest geassocieerd met de countryside en past het perfect in een ruimte zoals een oude boerderij. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van staldeuren in verschillende stijlen op voor je op een rij gezet. Lees snel verder en laat je inspireren.

Een echte staldeur in huis

Een echte staldeur in huis halen is echt heel gaaf. Het brengt een hele unieke sfeer met zich mee. Deze deuren kun je gebruiken voor verschillende ruimtes in huis. Je kunt natuurlijk kiezen voor een staldeur in de woonkamer maar ook in de keuken, de slaapkamer of zelfs de badkamer is een barn door een prachtig gezicht. Je kunt de deur ook heel goed gebruiken om verschillende ruimtes van elkaar te scheiden. Heb je bijvoorbeeld een gedeelte in de kamer wat je wilt verschuilen? Dan is deze deur echt de perfecte oplossing.

Heb je een modern interieur maar spreekt het idee van een staldeur je toch aan? Ook in een modern interieur staat het prachtig. Kijk hieronder naar een aantal voorbeelden in verschillende stijlen.

barn doors  barn doors  barn doors

Bevestiging

Er zijn meerdere mogelijkheden om de deur in huis te bevestigen. Je kunt het plaatsen zoals elke andere deur. In dit geval vervangt de barn door de oude deur. Maar je kunt de deur ook gebruiken als schuifdeur gebruiken en het op een speciale rails bevestigen. Dit maakt de boerderij look compleet en het is tevens een mooie manier te plaatsen. Dit is ook verreweg de meest populaire manier om de deuren te bevestigen als we naar deze trend kijken. Zoals ook de voorbeelden hieronder laten zien.

barn door barn door barn door

About the author: HuisMakeOver Redactie