088-6253600 info@huismakeover.nl

Beschermende Wieg

De Beschermende Wieg biedt hulp aan zwangeren en bevallen vrouwen in nood. Het is voor vrouwen die niet naar de reguliere hulpverlening durven, kunnen of willen gaan. De Beschermde Wieg heeft daarbij als doel samen een veilige oplossing te vinden tijdens en na de zwangerschap voor zowel moeder als kind.

Preventieve hulp

Zij doet dit door preventieve hulp in te zetten via een live chat en een 0800 nummer. Wanneer een vrouw besloten heeft haar baby niet te kunnen houden kan zij de baby naar de Beschermde Wieg kamer brengen. Deze is te vinden in Papendrecht en vanaf eind oktober ook in Groningen. Ze kan haar baby daar veilig overdragen. De moeder kan in die kamer in contact treden met de Beschermde Wieg moeder en ook later nog op haar beslissing terugkomen en zich wel bekendmaken. Beschermde Wieg, uit liefde voor leven.

Altijd hulp

Onze Stichting stelt zich ten doel zwangere vrouwen die – om welke redenen dan ook – geen beroep op reguliere hulpverlening kunnen, durven of willen doen, desgewenst anoniem, hulp te bieden bij hun vragen en onzekerheden rond hun zwangerschap, bevalling of de situatie die ontstaat als zij eenmaal zijn bevallen. Vaak zal het daarbij gaan om vrouwen die hun zwangerschap geheim willen houden uit angst voor repercussies bij het bekend worden daarvan.

Rapport

Dit sluit ook naadloos aan bij het rapport van de Raad voor Strafrechtstoepassing (RSJ) en Jeugdbescherming. Hierin adviseert de Raad aan de overheid om meer werk te maken van vroegtijdige en laagdrempelige hulp aan ongewenst zwangere vrouwen.

Professionele team

Ons professionele team vrijwilligers zal trachten deze vrouwen bij te staan. Niet alleen door te proberen zo goed mogelijk antwoord te geven op hun vragen en advies te geven, maar ook door te proberen hen te helpen tot verantwoorde afwegingen te komen als het om de toekomst van hun aanstaande baby gaat.

24/7

De Stichting is 24 uur per dag bereikbaar via 0800 6005. Er is een live chat op www.beschermdewieg.nl.

HuisMakeOver ondersteund Stichting De Beschermende Wieg op structurele wijze.

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This