Werken? Draag jij dan bescherming?

Beschermingsaccesoires

Dat het verstandig is om beschermende kleding te dragen bij sommige beroepen is ondertussen wel bekend. Maar waar sommige bedrijven en particulieren nog steeds een steekje laten vallen, is op beschermingsaccessoires. Cruciaal voor optimale bescherming.

Meer dan kleding

Niet alleen veiligheidskleding zorgt voor veiligheid en bescherming, maar ook minder voor de hand liggende voorwerpen als handschoenen, helmen, gehoorbeschermers en veiligheidsbrillen.

‘Even snel’

Wanneer er binnen gewerkt wordt met grote (zaag)apparaten, vergeet men al snel wat echt belangrijk is. Je wilt graag je collega’s kunnen horen terwijl ze overleggen, of goed zoen waar je mee bezig bent. Of er moet ‘even snel’ iets gezaagd worden.

Met dit soort kleine klusjes vinden veel werknemers het niet de moeite waard om gehoorbeschermers op te doen, of om een veiligheidsbril op te zetten. Toch is dit noodzakelijk om de veiligheid en de levensduur van de werknemers te kunnen garanderen.

Beroepsziektes

Lawaaidoofheid is een van de meest voorkomende beroepsziektes die niet meer te genezen is. Mensen met lawaaidoofheid horen voortdurend een piep of een ruis in hun oren. Daarnaast zijn geluiden van buitenaf moeilijker te horen. De ruis of piep kan ook ernstige psychische problemen met zich mee brengen. Het kan zorgen voor slapeloosheid en zelfs gekte, omdat het gepiep nooit ophoudt en je dus moeilijk tot rust komt.

Voorkomen blijft beter dan genezen (als dat nog kan), dus investeer in bescherming. Zet die gehoorbeschermers even op en schaf goede veiligheidskleding aan!

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.