Besparen op je verhuizing

Besparen

Een verhuizing is niet iets wat je zomaar doet. Dit eist planning, organisatie en kostenberekening. Om je een handje te helpen willen we je graag enkele tips meegeven om te besparen op je kosten.

Verhuis door de weeks

Een groot deel van de spullen die je hebt kan je zelf verhuizen. Toch zullen er misschien enkele dingen zijn waar dit niet bij lukt. Wellicht een meubelstuk wat aanzienlijk groot is en niet uit elkaar gehaald kan worden. Dan zit je er toch aan te denken om een verhuisbedrijf in te huren, een vrachtwagen of een grote aanhanger (mits je een auto hebt met trekhaak en BE rijbewijs). Aangezien de meeste mensen in het weekend verhuizen hebben de verhuis-/verhuurfirma’s hier hun prijzen op aangepast. Dus zullen de kosten hoger in het weekend zijn dan door de weeks.
TIP: Mocht het noodzakelijk zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen of een voertuig te huren doe dit dan door de weeks!

Opruimen en inpakken

Hier kan je eigenlijk al mee beginnen op het moment dat je de beslissing hebt genomen om te verhuizen. Doe een grote opruiming voordat je begint met inpakken. Je zult versteld staan over de hoeveelheid papieren, frutsels en kapotte spullen je kunt weggooien. En wat je niet hoeft in te pakken scheelt weer tijd, dozen en de duur van de verhuizing. Hierdoor bespaar je weer op de kosten omdat een eventueel ingeschakeld bedrijf of gehuurd voertuig minder lang nodig is.
TIP: Opruimen, opruimen en nog eens opruimen!

Verhuisdozen

Er zijn veel verschillende plaatsen waar verhuisdozen worden verkocht. Erg makkelijk als je voldoende financiële middelen beschikbaar hebt. Je bent al snel meer dan € 50,- kwijt alleen aan dozen en/of ander inpakmateriaal (denk hierbij aan tape, stiften, papier etc.). Dit kun je al snel besparen door elke keer als je in de supermarkt bent enkele doosjes mee te nemen die daar beschikbaar worden gesteld voor de klanten. Je kunt natuurlijk ook een winkelmedewerker aanspreken met de vraag of je dozen kunt krijgen voor je verhuizing. Ze zullen je al te graag willen helpen en jij hebt snel € 50,- of meer uitgespaard.
TIP: Vraag in supermarkten en/of andere winkels of je hun dozen mag hebben. Meestal worden deze gewoon weggegooid en krijg je ze gratis mee!

Vergoedingen check

Moet je verplicht verhuizen omdat je huurhuis wordt gesloopt? Of omwille van je werk? Check vooraf of je hier een vergoeding voor krijgt. In veel gevallen is dit wel het geval. Veel mensen weten dit niet en lopen zo een mooie vergoeding mis. Nee heb je ja kun je krijgen.
TIP: Check bij de woningbouw (ingeval van een huurhuis) en/of bij je werkgever of je in aanmerking komt voor een vergoeding!

Zo zie je maar weer, met een klein beetje moeite kan je op flink een aantal zaken besparen op je verhuizing. Dit vergt alleen initiatief en voorbereiding.

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.