088-6253600 info@huismakeover.nl

Binnenzonwering: een must voor ieder interieur

Binnenzonwering, welke woning kan zonder? Binnenzonwering zorgt niet alleen voor bescherming tegen de warmte en zonnestralen in huis, maar is ook nog eens onmisbaar als raambekleding.

Binnenzonwering

Binnenzonwering heeft natuurlijk een voornaamste functie, namelijk zonwering. In de zomer kan de temperatuur niet alleen buiten, maar ook in huis erg oplopen. Een groot deel van deze warmte komt naar binnen via de ramen. Als je de binnentemperatuur wilt verlagen is het dus logisch om hier raambekleding, oftewel zonwering voor te gebruiken. De wering houdt de zonnestralen, en hiermee ook een groot deel van de warmte, tegen. Doordat de zonnestralen worden tegengehouden hoef je ook geen last meer te hebben van reflecterende zonnestralen op je televisie- of computerscherm. Er zijn veel verschillende soorten binnenzonwering waar je uit kan kiezen. Dit is ideaal, want binnenzonwering moet natuurlijk goed aansluiten op je interieur. Door de vele mogelijkheden is er altijd wel een soort binnenzonwering dat goed past in je woning. Hieronder zie je enkele populaire soorten binnenzonwering:

  • Gordijnen
  • Rolgordijnen
  • Vouwgordijnen
  • Shutters
  • Lamellen
  • Jaloezieën

Bron afbeelding

Decoratie

Bijna ieder huishouden heeft raambekleding. Dit is logisch, omdat raambekleding eigenlijk niet kan ontbreken in je inrichting. De raambekleding zorgt voor meer gezelligheid in huis en aankleding voor je huis en interieur. Binnenzonwering brengt een bepaalde stijl en sfeer met zich mee. Deze stijl kan sterk verschillen per zonwering en het is dan ook verstandig om rekening te houden met de stijl van je interieur. Het is natuurlijk het mooist als de zonwering goed past bij de rest van je inrichting. Zo worden shutters en jaloezieën bijvoorbeeld gekenmerkt door hun strakke uitstraling die goed past in een modern en minimalistisch interieur. Als je juist een klassiek of romantisch interieur hebt, kan je beter kiezen voor een zonwering die een knusse sfeer met zich meebrengt, bijvoorbeeld vouwgordijnen. Heb je een hoog plafond waar je trots op bent? Kies dan voor lange gordijnen die lopen vanaf je plafond tot aan de grond. Dit benadrukt de hoogte van je woning.

Bron afbeelding

Je ziet dus dat er voor elk interieur een geschikte soort zonwering is. Als je kiest voor een zonwering die goed aansluit op je interieur, kan het een echte aanwinst zijn voor je woning. De zonwering is dan niet alleen functioneel, maar ook nog eens mooie raamdecoratie.

 

Wooncomfort

Binnenzonwering is dus erg functioneel, het houdt het zonlicht tegen, en decoratief. Maar het kan ook nog eens het wooncomfort erg verhogen. Binnenzonwering vermindert allereerst de inkijk. Hierdoor kan je genieten van meer rust en privacy. Als je kiest voor verduisterende zonwering kan je, naast van privacy, ook nog eens profiteren van een donkere ruimte. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld slaapkamers. Daarnaast heeft de wering ook een isolerende functie. In de winter komt er een hoop koude lucht naar binnen via de ramen in huis. Als je je gordijnen ‘s avonds en ‘s nachts gesloten houdt, wordt de koude lucht van buiten en ook de tocht gedeeltelijk tegengehouden. Hierdoor zal het in de winter een stuk warmer aanvoelen in huis.