088-6253600 info@huismakeover.nl

Over het algemeen wordt de kleur wit niet geassocieerd met warmte of sfeer. Vaak vinden mensen wit erg koel en steriel ogen. Dat is heel jammer omdat je met deze prachtige kleur de basis kunt leggen voor de rest van de woning. Van een mooie witte wand tot witte meubels. Hieronder laten we je zien dat je heel veel met deze frisse kleur kunt doen, zeker nu het mooie weer aanbreekt en we wel toe zijn aan gezelligheid en kleur. Lees snel verder en laat je inspireren.

Inspiratie

Als je een willekeurig woonblad openslaat of een naar een woonprogramma als vtwonen kijkt dan zie je één kleur vaak terugkomen en dat is uiteraard de kleur wit. Juist omdat je hier zoveel mee kunt. En wie zegt dat deze kleur niet voor sfeer kan zorgen in huis heeft het mis. Door te spelen met verschillende materialen kun je wel degelijk een luxe sfeer neerzetten. Kijk ook maar eens naar ontwerpers zoals Jan de Bouvrie, die bijna alleen maar met wit werkt. De wittinten zijn dus ook in designland erg populair. En dat is niet zonder reden. Kijk hieronder maar naar een aantal voorbeelden van sfeervolle witte ruimtes.

  

Combineren

Je hoeft echt niet meteen je hele woning om te toveren tot een wit canvas. Met deze kleur kun je juist perfecte combinaties maken tussen verschillende materialen, stijlen en kleuren. De witte tinten kunnen andere elementen zoals kunst of meubels net dat beetje extra geven en zorgen voor een unieke uitstraling. Het is ook niks nieuws. In de Scandinavische woonstijl en ook bij de beach/surf stijl zien we de witte en lichte tinten terug. Het fijne aan deze kleur is dat je dus zowel veel sfeer kunt aanbrengen in huis maar ook dat je een rustig geheel creëert. Als je met veel kleur werkt in huis wordt het vaak een druk en onsamenhangend geheel. Je maakt het geheel af met de keuze voor de juiste accessoires!

  

Meer inspiratie? Kijk eens op onze Pinterestpagina

Pin It on Pinterest

Shares
Share This