088-6253600 info@huismakeover.nl

Geef je buitenmuur een make-over

Een make-over voor je huis heeft niet alleen betrekking op de binnenkant van de woning, maar ook op de buitenkant. De buitenkant van je huis bepaalt namelijk het aanzicht voor voorbijgangers en daarmee de uitstraling van je gehele woning. Deze uitstraling wordt beïnvloed door de gevel, het dak en de tuin. In dit artikel een aantal tips voor een make-over van je gevel. Hoe laat je je gevel weer stralen en kan je deze een nieuw uiterlijk meegeven?

Een schone buitenmuur

De eerste stap naar een stralende gevel is het reinigen van de buitenmuur. De gevel van een huis krijgt gedurende het jaar te maken met vele verschillende weersomstandigheden. Van hevige sneeuw en regen tot juist veel droogte. Daarnaast verkleuren gevels langzamerhand door de uitlaatgassen van het verkeer. Deze zwarte dampen trekken in de gevel en zorgen voor een lelijke donkere aanslag. Deze vervuiling wordt niet zo snel opgemerkt, aangezien het erg geleidelijk gebeurt. Wanneer deze aanslag wordt verwijderd is pas te zien wat het verschil kan zijn. Naast dat het er goed uitziet, is het reinigen van de gevel ook een ingreep die de muur beschermt tegen mossen en algen. Deze kunnen zich aan de gevel hechten en scheuren veroorzaken.

Gaten opvullen

Mocht je te laat zijn met reinigen en heb je al wat scheurtjes in de gevel, overweeg dan om deze te laten renoveren. Gaten of scheuren in de gevel laten vocht door en dit vocht kan veel schade aanrichten aan de binnenkant van de woning. Daarnaast zien gaten en scheuren in de buitengevel er niet mooi uit en kan je de gevel herstellen door deze weg te werken.

Nieuwe look

Een nieuwe look meegeven aan de buitengevel is natuurlijk een perfect voorbeeld van een make-over. Door middel van gevelbekleding kan je de buitenmuur een nieuw uiterlijk geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kunststof of houten gevelbekleding. Een nieuwe kleur of een houtlook is een goede manier om de uitstraling van de gevel compleet te veranderen. Gevelbekleding heeft echter meerdere voordelen dan alleen een frisse uitstraling, het biedt ook bescherming voor de onderliggende gevel en heeft een isolerende werking. Dit betekent dat er wordt bespaard op de energierekening. Kunststof gevelbekleding is ook nog eens erg onderhoudsarm. Het is waterafstotend, gemakkelijk te reinigen en niet vatbaar voor mossen en algen.

Unieke look

Een andere, ietwat unieke vorm van gevelbekleding is de zogenaamde “groene gevel”. Een groene gevel is een beplante gevelbekleding. Een plaat die vooraf met plantjes of mossen is beplant wordt aan de huidige gevel bevestigd. De groene gevel is een bijzonder duurzame vorm van gevelbekleding. De plantjes nemen schadelijke stoffen als CO2 op vanuit de buitenlucht en zetten deze om in zuurstof. Groene gevels dragen dus bij aan een schonere omgeving.

Geef je huis ook van buiten een make-over. Door je gevel te reinigen of bewerken kan een schoon, nieuw en stralend uiterlijk je huis weer laten opleven. Een mooie uitstraling wordt door veel mensen opgemerkt en zal worden gewaardeerd.

Bronnen afbeeldingen: vrijekavelsvathorst.nl & adc-gevelreining-onderhoud.nl

Pin It on Pinterest

Shares
Share This