088-6253600 info@huismakeover.nl

Make-over 

Wanneer je toe bent aan een frisse start, is het fijn om je woning eens flink onder handen te nemen. Dit kan je doen door middel van een grote schoonmaak, nieuw interieur of zelfs een verbouwing. Een verbouwing die niet groot en tijdrovend hoeft te zijn, maar toch een ware makeover voor je huis tot gevolg kan hebben, is het laten plaatsen van een dakkapel. Lees hier hoe een dakkapel je huis volledig kan veranderen.

Dakkapel

Dakkapellen komen erg veel voor in Nederland en hier is een goede reden voor. Dakkapellen kunnen een huis namelijk volledig veranderen, doordat ze zorgen voor een stuk meer licht en ruimte in huis. Naast het feit dat dakkapellen dus een enorme aanwinst kunnen zijn voor een woning, is het laten plaatsen van een dakkapel ook relatief eenvoudig. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een prefab dakkapel, een kapel die vooraf in een fabriek is geproduceerd, daarom kan deze in slechts 1 dag op je dak worden geplaatst. Ook de prijzen kan je laag houden. Voor € 3.000 kan je al een goed exemplaar op je dak hebben staan.

Bron afbeelding

Meer licht en ruimte

Het leukste is natuurlijk om te zien wat voor een effect een dakkapel heeft op je woning. Het zorgt voor een toename van licht en ruimte in je woning. De dakkapel staat niet alleen goed op de buitenkant van je woning, maar doet nog meer voor de binnenkant van je woning. De ruimte waarin het staat, kan optisch volledig veranderen met een dakkapel. En dat niet alleen, de extra ruimte kan ook erg nuttig zijn.

De makeover

Een dakkapel is de perfecte oplossing voor wanneer je extra ruimte nodig hebt, maar niet wilt verhuizen. Het kan een oude en stoffige zolderkamer namelijk omtoveren tot een luxe en volwaardige slaapkamer, kinderkamer of kantoor. De extra ruimte kan dan erg nuttig worden gebruikt als bijvoorbeeld opbergruimte of als gezellige zithoek. Hierdoor creëer je een extra ruimte die je goed kan gebruiken en waardoor je niet alleen gevoelsmatig, maar ook daadwerkelijk groter en luxer gaat wonen.

Bron afbeelding

Creëer je droomhuis

Het mooie is dat je zelf precies kunt bepalen hoe de dakkapel eruit komt te zien. Wil je een voordelige dakkapel die snel wordt geplaatst? Kies dan voor een prefab dakkapel. Deze wordt gemaakt in standaard materialen en afmetingen, maar is erg voordelig en kan vaak zonder een bouwvergunning worden geplaatst. Met een op maat gemaakte dakkapel ben je over het algemeen iets meer tijd en geld kwijt, maar dan kan je wel exact bepalen hoe het eruit komt te zien. Kies bijvoorbeeld voor bijzondere materialen of vormen en creëer een dakkapel die perfect aansluit op je woning. Een dakkapel kan wel 50 jaar meegaan, dus kies voor een exemplaar waar je nog een lange tijd van kan genieten.