Inspiratie voor de meest bijzondere trappen

Trappen: we hebben ze allemaal in huis. Ze zijn ook vrij onmisbaar in huis voor het naar boven en beneden gaan. Maar ondanks de belangrijke functie wordt er niet altijd veel aandacht gegeven aan de trappen in huis. Dat is erg jammer want je kunt zoveel moois doen met de trap. Denk aan een bijzondere trapbekleding maar ook aan uniek kleur- of materiaalgebruik. Hieronder laten we je kennismaken met bijzondere trappen in verschillende interieurs die naast het vervullen van de belangrijke functie er ook nog eens heel mooi uitzien. Lees snel verder en laat je inspireren!

Vakken

Moderne trappen herken je vaak aan de strakke en rechte lijnen. Iets unieks is een trap die lijkt te bestaan uit verschillende vakken. Je kunt hierbij werken met verschillende materiaalsoorten. Zo kun je gebruik maken van een mooie houtsoort of juist voor een stoer materiaal zoals metaal of beton. Het lijnenspel van dit soort trappen is vrij uniek en geeft een grappig effect.

Trappen Trappen

Zwevend

De zwevende trap is een prachtig voorbeeld van een bijzondere trap. De treden trekken hierbij de aandacht en spelen een grote rol. De leuning is verdwenen en de treden zijn open. Dit versterkt het zwevende effect. Hoewel het er prachtig uitziet is een zwevende trap niet erg praktisch of veilig. Het moet dus wel in je huis passen. Ook hier geldt dat je voor verschillende materialen kunt kiezen. Ga je voor natuurlijk en robuust hout of juist voor een moderne look met beton of steen. De keuze is aan jou!

 

Zijkant en leuningen

Met de zijkant van de trap of de leuningen kun je ook een bijzonder effect creëren. Denk bijvoorbeeld aan metalen spijlen aan de zijkant of met touw. Door de zijkant van de trap een uniek uiterlijk te geven krijgt de trap meteen een andere uitstraling.

 

Dat de trap een echte eyecather kan zijn bewijzen de voorbeelden hierboven!

About the author: HuisMakeOver Redactie