088-6253600 info@huismakeover.nl

Ik ontmoet een enthousiaste Sharon die er alles aan gedaan heeft om haar nieuwe huis helemaal naar haar zin te maken. Als interieurstylist heeft ze daar een nogal uitgesproken mening over.

Van west naar oost

Toen Sharon (35) en Justin (36) besloten een nieuwbouwhuis te gaan bouwen in het oosten van het land, hadden ze er al een aantal jaren samen opzitten in een maisonnette in Haarlem. Sharon was hier bij Justin ingetrokken en de inrichting was totaal haar smaak niet. Justin is opgegroeid in de Achterhoek, zijn ouders wonen er nog en de van oorsprong Brabantse Sharon vond de rust en de ruimte van deze bosrijke omgeving heel aantrekkelijk. Ze verkochten het appartement en betrokken tijdelijk een recreatiewoning in de buurt van het nieuwbouwhuis.

Er moesten veel keuzes worden gemaakt. Hoewel het huis er één uit een project is, kon er nog wel veel aan worden aangepast. De ruime twee-onder-een-kapwoning is opgetrokken met een knipoog naar de jaren 30. Uitgangspunt van Sharon en Justin is steeds geweest om een zo comfortabel mogelijk huis neer te zetten, dat ook voor de toekomst zijn waarde behoudt.

Alle opties werden zorgvuldig afgewogen. Zo werd de woonkamer bijna tweeëneenhalve meter aan de achterkant uitgebouwd, waardoor er een riante living is ontstaan. Omdat het daardoor donkerder in de kamer zou worden, kozen ze ervoor om twee lichttubes in het platte dak te plaatsen. Hierdoor valt er, naast de glazen pui met openslaande dubbele tuindeuren, een zee aan licht van boven naar binnen.

Zorgvuldig gekozen kleuren

Sharon laat me vol trots het hele huis zien. De kleur op de lange kamerwand, ontstaan door de uitbouw, is de basis van het hele huis geworden. Ze kozen voor glad stucwerk in een warme lichtgrijze tint. Strak moest het worden en vooral geen bobbeltjes spuitwerk, zoals standaard in nieuwbouwhuizen gebruikelijk is. Het kleuradvies warm grijs komt van interieurarchitect Michiel de Zeeuw en wil zeggen dat er wat geel is toegevoegd aan het zwart/wit.

Een ander focuspunt in de kamer is de gietvloer (met uiteraard vloerverwarming). Deze is in het hele huis toegepast, elke verdieping naar boven een tint lichter. Bewust is er voor de vloer neutraal grijs gekozen, die bestaat alleen uit wit en zwart. Deze kleur vloer bestond niet en is speciaal voor hen gemaakt. Neutraal grijs past goed bij alle andere kleuren die je wilt gebruiken.

We klimmen naar de zolder. Op de derde verdieping (met witte gietvloer) zijn als optie twee kamers gebouwd: een kantoor voor hem en een kantoor voor haar, met aan beide zijden een groot dakraam. De wanden zijn hier zonnig geel, waardoor er prettige werkruimtes zijn ontstaan.

Op de tweede verdieping zijn drie slaapkamers, een ruime badkamer en een apart toilet. In de grote slaapkamer is een extra muur geplaatst, waardoor er als het ware een inloopkast is ontstaan. De kasten zijn op maat gemaakt, zodat het een super functionele ruimte is geworden. Wow, wie wil dit nu niet?!

Bijzonder op deze verdieping is toch wel de ladycave van Sharon. Ze glundert als ze vertelt: “Hier komt alles waar ik me prettig bij voel, samen.” Naast een enorme tweepersoons dieproze zitzak met hocker van Engelse makelij, komt hier de liefde voor New York naar voren. Een skyline van deze wereldstad via laser uitgesneden uit hout, siert een wand, evenals andere mooie platen van The Big Apple. De liefde voor deze stad is begonnen tijdens haar au pair tijd lang geleden. Als ze met haar bedrijf haar doelen heeft gehaald, beloont ze zichzelf met tweemaal per jaar een trip.

We gaan de trap af naar beneden en lopen door naar de open keuken. Deze is prachtig uitgevoerd met bar, composiet houten bladen en greeploze fronten in hoogglans wit. De warmgroene kleur op de muren geeft het een levendig karakter. “Die kleur was een wens van Justin, maar ik ben er ook wel erg blij mee”, vertelt Sharon. Om met een twinkeling in haar ogen te vervolgen: “Maar ik zei dan wel meteen dat als jij groen in de keuken wil, dan wil ik paars in de woonkamer!” Dat was even slikken voor Justin. Maar het heeft heel goed uitgepakt, de zithoek is een prachtig geheel geworden.

Sharon krult zich op in de hoek van de grote bank. De grijze basis, lila wand met wit en zwarte accenten. Blikvanger is de staande lamp op wit statief en een kap van kurk.

Tijdcapsule

Terug naar de keuken. Bijzonder aan de keuken is dat de kastenwand met apparatuur symmetrisch moest zijn. Althans, naar de mening van Sharon. Twee kastenkolommen met in het midden apparatuur met daarnaast één kolom zonder apparatuur, dàt kon niet. Dan moest het toch op zijn minst twee kolommen in het midden met apparatuur, en dan links en rechts een kolom zonder apparatuur worden. Dat daarvoor dan de wand van de hal erachter tijdens de bouw 60 cm kamer inwaarts verzet moest worden, was een kleinigheid. Toen bleek ook de geplande apparatuur nog niet symmetrisch te zijn: speciaal daarvoor werd een (tot nu toe nog nooit gebruikte!) bordenverwarmer aangeschaft. De apparatuur werd op symmetrische hoogte geplaatst. En ik moet toegeven: het geheel ziet er strak uit.

Als grappig detail vertelt Sharon nog dat ze achter de geplaatste keuken een brief heeft achtergelaten als een soort tijdcapsule, met hun verhaal en een foto van hen met de hond. Voor als het ooit door een volgende bewoner gevonden gaat worden. “Maar zover is het nog lang niet. Voorlopig hebben wij het hier super naar onze zin.” Mocht het ooit weer gaan kriebelen om te gaan bouwen, dan moet er wel de mogelijkheid zijn om vrijstaand te bouwen en dan naar eigen ontwerp. “Voor nu is dit helemaal prima. Ik voel me fijn met de kleuren en de attributen die ik heb uitgekozen. Het is echt mijn thuis geworden!”

HuisMakeOver

Hulp nodig bij het realiseren van jouw of jullie woonwens? Neem dan contact op met 088-6253600.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This