Laat je inspireren door het design in hotels!

Of we nu een weekendje weg zijn in eigen land of een weekje in een ver land, we slapen allemaal weleens in een hotel. De een is nou eenmaal mooier dan de ander, maar wat we wel vast kunnen stellen is dat hotels vaak een eigen, luxe stijl hanteren. Hotels kunnen de inspiratiebron vormen van je eigen huis. Zodat je thuis ook die luxe stijl kan creëren. Laat je inspireren!

Donkere kleuren

In veel luxe hotels zie dat er veel aandacht besteed wordt aan de afwerking van de muren. Je ziet dat er vaak gekozen wordt voor donkere kleuren op de wand omdat deze tinten vaak een rijke, chique uitstraling geven. Denk aan de kleuren donkerblauw, donkergrijs, donkergroen en zelfs zwart. In combinatie met luxe stoffen geeft het een rijk en glamorous gevoel.

Hotels: donkere wanden Hotels: donkere wanden Hotels: donkere wanden

Hoofdborden

In een hotelkamer is het bed één van de belangrijkste elementen van de ruimte, al dan niet het belangrijkst. Het slaapcomfort is van essentieel belang maar het oog wil ook wat. Daarom zie je veel dat hotels een statement maken met een bed. Een van de manieren om veel aandacht uit te laten gaan naar het bed is door een mooi hoofdbord achter het bed te plaatsen. Grote hoofdborden, bekleed met stof of voorzien van een mooi patroon.

  

Badkamer

Hotels, met name de echte designhotels, hebben als doel om je als bezoeker te verrassen met het ontwerp van het hotel en de hotelkamer. Wat opvalt is dat er talloze hotels zijn met een uniek ontwerp hebben als het gaat om de kamer in combinatie met de badkamer. Denk aan open, luxe badkamers waar de stijl van de kamer is doorgevoerd, eindeloze glazen wanden en bijzondere badkamermeubels. Optimaal ontspannen is namelijk erg belangrijk en dat kan perfect in een luxe, sfeervolle badkamer.

  

Materialen

Hotels kiezen vaak voor luxe materialen. Denk maar aan zijdezacht beddengoed en grote, zachte handdoeken. In alles komt de luxe terug, dus ook hier. En dit is heel gemakkelijk thuis door te voeren.

 

About the author: HuisMakeOver Redactie