Deze interieurtrends verdwijnen in 2017!

Een nieuw jaar brengt altijd een hoop veranderingen met zich mee. Ook op woongebied zien we veel veranderen als het nieuwe jaar zich aandoet. We zien nieuwe interieurtrends opkomen en we zien andere populaire interieurtrends verdwijnen. Hieronder lees je wat echt niet meer kan in 2017 op het gebied van interieur.

Pastelkleuren

De pastelkleuren zoals poederroze, lichtblauw en mintgroen maken dit jaar plaats voor warmere kleuren als bordeauxrood en donkergroen. Het betekent niet dat lichte kleuren niet meer mogen in 2017 maar donkere kleuren zullen dit jaar de basis vormen voor warm en stijlvol interieur.

Interieurtrends pastel Interieurtrends pastel

Koper

Koper was de afgelopen jaren hip and happening en mocht in het interieur niet ontbreken. Echter ontstond er een overdaad aan koper op het gebied van wonen. We zijn er dus wel een beetje klaar mee. Je hoeft echt niet al het koper in huis weg te gooien. Maar een beetje minderen kan geen kwaad. Koper kun je ook combineren met de nieuwe trends, dus doe niet alles meteen de deur uit!

Interieurtrends koper Interieurtrends koper

Marmer

Een andere materiaalsoort die verdwijnt in 2017 is marmer. Het afgelopen jaar zagen we dit net als koper veel terugkomen in het interieur. Soms ook in combinatie met elkaar. Ook hier geldt niet dat je meteen al je marmeren accessoires weg moet doen maar je kunt wel al langzaam plaatsmaken voor nieuwe accessoires. Je kunt net als koper, marmer trouwens ook nog goed combineren met de allernieuwste woontrends.

Marmer interieurtrends Marmer interieurtrends

Wit

Mede door de invloeden uit de Scandinavische landen werd wit erg populair in huis. Soms zo populair dat alles wit werd à la Jan de Bouvrie. Wit zal zeker niet verdwijnen in huis maar het is niet meer zo dat alles wit moet zijn. Combineer het juist met de warme kleuren en nieuwe stijlen die dit jaar te zien zijn.

Interieurtrends wit Interieurtrends wit

Teksten

De inspirerende quotes en teksten zijn hartstikke leuk maar niet meer zo als we ze gewend zijn. Zeg vaarwel tegen de houten letters en de bordjes met teksten als home is where the heart is. Nog niet klaar om afscheid te nemen van de teksten? Zoek een mooie quote of tekst en plaats die in een mooie lijst voor aan de muur.

Home interieurtrends Home interieurtrends

Er komen genoeg nieuwe interieurtrends terug dit jaar. Je leest het hier

About the author: HuisMakeOver Redactie