088-6253600 info@huismakeover.nl

De laatste jaren is duurzaamheid heel populair geworden. Dat zien we niet alleen terug in de dagelijkse dingen die we doen, maar ook in onze woning. Denk bijvoorbeeld aan mooie oplossingen als zonnepanelen en huizen van hout en glas en gerecyclede materialen. De oplossingen worden steeds handiger en innovatiever. Hieronder delen we nog een aantal van de laatste duurzame woonoplossingen waar wij heel blij van worden. Lees snel verder en laat je inspireren!

Energieopwekkende jaloezieën

Ja, je leest het goed. We gaan je wat meer vertellen over jaloezieën die energie opwekken. Met dit Kickstarterproject kun je zon weren en tegelijkertijd energie opwekken. De innovatieve jaloezieën (SolarGapps) zijn voorzien van bepaalde cellen die automatisch richting de zon kantelen. De cellen bewegen dus mee met het zonlicht. Uiteraard is het ook mogelijk om de jaloezie met een app op je smartphone of met de hand te bedienen. Let er wel op dat de opbrengst iets lager is als de jaloezie binnen in huis geplaatst wordt. Via het bijgeleverde laadstation kun je de opgewekte energie gebruiken om andere apparaten op te laten. Slim toch?

Hoewel dit product nog niet op de markt is, laat het wel zien hoe ver de techniek vandaag de gaat. Dat zal zich in de toekomst alleen nog maar verder gaan ontwikkelen.

Meer informatie vind je hier!

Kweek je eigen planten

We zijn natuurlijk al gewend aan het zelf kweken van groeten en fruit door het aanleggen van een mooie moestuin, maar je kun nu ook heel gemakkelijk je eigen planten kweken. Het leuke is dat je dit binnenshuis kunt doen. Normaal gesproken hebben de meeste planten zonlicht nodig om te groeien en in leven te blijven. Met Mygdal – een zelfonderhoudend ecosysteem – kun je je planten laten groeien zonder daar groene vingers voor nodig te hebben. De Mygdal boost het zonlicht na waardoor de planten toch de elementen krijgen die ze nodig hebben om te overleven. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel leuk uit!

Duurzame woonoplossingen Duurzame woonoplossingen

Wij worden in ieder geval heel blij van deze slimme woonoplossingen. Jij ook?