088-6253600 info@huismakeover.nl

In onze blogs heb je al eerder kunnen lezen over de verschillende mogelijkheden van vloeren. Ook kon je lezen waar je op moet letten bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Er zijn namelijk wel een aantal dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een vloer, met name bij een echte houten vloer. Hieronder laten we zien waar je alvast over na moet denken voordat je overgaat tot de aanschaf van een houten vloer. Lees snel verder en laat je inspireren!

Een houten vloer

Hoewel de trends en innovaties op het gebied van vloeren zich volop blijven ontwikkelen geeft er geen enkele vloer hetzelfde gevoel als een vloer van hout. Al komen tegenwoordig laminaatvloeren en PVC vloeren aardig in de buurt. Een vloer van hout kent verschillende voor- en nadelen. Daarnaast is er ook heel veel mogelijk. Van een lichte vloer tot aan een donkere en van eiken tot aan beukenhout. Elke houtsoort heeft zijn eigenschappen. Het verschil kan hem zitten in de hardheid van het hout of bijvoorbeeld in het patroon (de nerven) van het hout. Dit kan een groot verschil maken. Laat je dus vooraf goed adviseren en doe veel inspiratie op zodat jij een goed beeld krijgt van wat de perfecte vloer is voor jou.

Houten vloer Houten vloer Houten vloer

Het leggen van een houten vloer is over het algemeen lastiger dan het leggen van bijvoorbeeld een laminaatvloer. Als je het graag zelf zou willen leggen, dan is het wel van belang dat je je juist laat adviseren. Een nieuwe vloer is al heel kostbaar, het laatste wat je wil is dat het totaal mislukt. Je kunt het natuurlijk ook laten leggen door een expert. HuisMakeOver heeft verschillende professionals in dienst die hun hand niet omdraaien voor een klus als deze. Niet alleen over het leggen en het type hout moet je nadenken.

Het is ook belangrijk om rekening met een ondervloer of vloerverwarming. Vergeet vooral niet dat een houten vloer meer onderhoud vergt dan een laminaatvloer of PVC vloer. Een vloer van hout heeft de juiste verzorging nodig. Als je dit allemaal volgt dan heb je met een houten vloer een prachtige, duurzame vloer die je interieur dat beetje extra geeft!

Houten vloer Houten vloer Houten vloer

Kortom; een vloer is niet zomaar gekocht. Laat je goed adviseren en zorg goed dat je weet wat je wilt! Dan komt het helemaal goed.

HuisMakeOver

In de WOONCOLLECTIE van HuisMakeOver vind je meer over de collectie vloeren. Kijk online of ga langs bij de dealers van HuisMakeOver!

Zoek een dealer

Pin It on Pinterest

Shares
Share This