088-6253600 info@huismakeover.nl

Een eerste indruk maak je maar één keer, ook met een woning. Daarom moet die indruk volgens Arjan van Jaaren van HuisMakeOver in één keer goed zijn. De functionaliteit van elke ruimte moet daarbij centraal staan. ,,Eventuele kopers willen graag zien waar hun bank of bed zou kunnen staan en of hun eettafel in de keuken zou kunnen passen.


Styling en fotografie: Ingrid Meulenbelt | BeauBelle HuisMakeOver

Zorg dus dat elke ruimte ingericht is zoals dat bij de functie hoort en zet geen bureau in de keuken.” Persoonlijke items doen de eerste indruk volgens Van Jaaren geen goed. ,,Wanneer je bijvoorbeeld fotolijstjes in de kast hebt staan, is de kans groot dat de eventuele kopers zich bezig gaan houden met het verhaal van de huidige bewoners. Wie zouden die mensen op de foto zijn?

En waar zijn de foto’s genomen? Om de aandacht echt op de woning te vestigen kun je zulke persoonlijke details beter weglaten. Ook het gebruik van felle kleuren leidt de aandacht af van de woning zelf.”

Sfeer in de woning aanbrengen kan beter aan de hand van neutrale, onpersoonlijke accessoires. ,,Denk bijvoorbeeld aan een stoel bij het raam en zet er een glas en een tijdschrift naast. Iemand ziet zichzelf daar dan al snel in zijn eigen stoel rustig wakker worden met koffie en een krantje, uitzicht op de tuin.”


Styling en fotografie: Conny de Bresser | Accent in huis HuisMakeOver

Bron: Haagsche Courant – bekijk hier het complete artikel in PDF

Met dank aan: Wendy de Wild, journalist

Pin It on Pinterest

Shares
Share This