088-6253600 info@huismakeover.nl

Een extra kamer creëren op zolder

Het opknappen van de zolder is een goede manier om een extra kamer in huis te creëren. In veel (oudere) huizen is de zolder namelijk niet geschikt gemaakt als leefruimte en wordt deze alleen gebruikt voor de opslag van de tuinmeubels in de winter en de winterdekens in de zomer.

Dit is natuurlijk eeuwig zonde en veel mensen besluiten dan ook om de zolder op te knappen en er een extra kamer van te maken. Heeft u ook zulke plannen? Dan zal onderstaande informatie zeer nuttig voor u zijn.

Isolatie

Omdat de meeste zolders niet als leefruimte worden gebruikt, zijn deze ook vaak slecht geïsoleerd. De eerste stap in het creëren van een mooie zolderkamer is dan ook het goed isoleren van het dak. Dit is een vrij simpele klus die je als beginnende klusser prima zelf kan doen. Denk er wel aan dat als je een dakraam wilt plaatsen om meer licht in de ruimte te krijgen, dat je dit natuurlijk doet voordat je de isolatie plaatst. Anders moet je de isolatie weer los trekken en rondom het dakraam opnieuw aanbrengen.

Kleuren

Denk goed na over de kleuren die je gaat gebruiken in je nieuwe kamer. Het schuine dak op zolder zorgt er voor dat de ruimte kleiner lijkt dan dat deze eigenlijk is. Ga je ook nog eens donkere kleuren gebruiken, dan wordt dit effect alleen nog maar versterkt. Probeer het op zolder dus zo licht mogelijk te  houden door veel wit en frisse kleuren te gebruikten. Dit geldt niet alleen voor de muren, maar ook voor de vloer, de plinten, meubels en accessoires.

Meubels

Ook je keuze voor meubels wordt beperkt door het schuine dak. Het wordt bijvoorbeeld lastig om hoge kasten neer te zetten. Wat hier een goede oplossing voor is, is het plaatsen van speciale zolderkasten. Deze bestaan vaak alleen uit (schuif)deuren, die in een boven- en onderrailing worden gehangen. Hier achter kan je dan mooi je winterdekens en tuinmeubels opbergen, zodat je geen ruimte verliest.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This