Een gezellige buitenkamer in een handomdraai

Zodra het lente wordt, willen we met zijn allen naar buiten. Helaas is het Nederlandse weer niet altijd even geschikt om buiten te zitten. De oplossing is om een stukje van de tuin met een overkapping te bedekken en op die manier een buitenkamer te maken. Dit kan een ingewikkelde klus zijn als je echt een stuk wilt aanbouwen, maar het kan veel makkelijker.

Snelle overkapping
Een overkapping maken is het aller makkelijkst met een partytent. Deze zijn er in verschillende kleuren, vormen en materialen. Van goedkoop witplastic tot mooie groene stoffen van natuurlijk materiaal. Je kunt ook een geraamte maken van hout en daar een klimplant overheen laten groeien. Op die manier krijg je een natuurlijke dakbedekking. Je kunt er ook een eigen twist aan geven door over een geraamte verschillende weersbestendige doeken te spannen.

De juiste meubels
De meeste mensen gaan in de tuin zitten om te ontspannen. De meubels mogen dan ook lekker groot zijn. Met veel dikke kussens erin, nodigen ze uit om even lekker in bij te komen na een lange dag werken. Er zijn verschillende loungesets te krijgen met waterproof kussens. Deze kunnen de hele zomer buiten blijven staan. Maak de zithoek compleet met een terraskachel of een vuurkorf om ook in de wat koudere avonduren nog heerlijk buiten te kunnen zitten.

Lekker eten
Een buitenkamer is pas compleet als je er ook lekker kunt eten. Misschien is er nog een donker hoekje over waar je een klein koelkastje kunt neerzetten? Daar kun je lekkere drankjes in stoppen. Ideaal tijdens een barbecue. Wil je echt uitpakken, dan zorg je voor een complete buitenkeuken in de tuin. Deze variƫren van houtskoolkeukens tot complete buitenkeukens met een oven op gas.

Met een buitenkamer kun je met vrienden en familie genieten van de tuin, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over het weer. Regent het? Dan kun je schuilen onder het mooie afdak en toch nog lekker in de tuin zitten.

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.