Een kleine badkamer; de tips & tricks

We dromen natuurlijk allemaal van een grote badkamer met veel opbergruimte, een groot bad en een regendouche. Kortom: een ruimte waar we heerlijk kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen. Maar een gigantische badkamer is niet voor iedereen weggelegd en dat hoeft ook niet. Hieronder laten we namelijk zien dat je ook met een kleine badkamer een ruimtelijke badkamer kunt creëren. Lees snel verder en ontdek hoe je slim met deze kleine ruimte om kunt gaan. Laat je inspireren!

Kleur

Kleur is erg bepalend, dat geldt ook voor de badkamer. De kleur wit is misschien de meest gebruikte kleur in badkamers. Dat is niet zonder reden. Deze kleur zorgt namelijk voor rust en ruimte. De perfecte kleur dus voor een wat kleinere badkamer. Uiteraard kun je dit combineren met elke kleur die je wenst. Door middel van accessoires en badkamermeubels kun je kleur aanbrengen in de ruimte. Naast wit kun je ook kiezen voor kleuren als lichtgrijs, crème of pastel- en aardetinten zijn erg geschikt voor een kleine badkamer.

Het is vooral van belang dat je slim met de kleuren omgaat. Donkere kleuren hebben al gauw het effect dat een ruimte kleiner wordt. Donkere wandtegels is bijvoorbeeld een minder goed idee in een badkamer met gebrek aan ruimte. Toch behoefte aan kleuren? Betegel een klein nisje of kies één wand om te betegelen. Samen met de juiste accessoires en badkamermeubels wordt het één geheel.

 kleine badkamer kleine badkamer

Badkamermeubels

Opbergruimte is in badkamers van groot belang. En dat is niet altijd even makkelijk, Zeker niet in een kleine badkamer. Maar er zijn genoeg opbergmogelijkheden die oplossing bieden voor zelfs de kleinste badkamers. Denk bijvoorbeeld aan kasten onder de wastafel of lange, smalle kasten die de kleine overgebleven hoekjes kunnen opvullen. Planken bieden de mogelijkheid om handdoeken en andere spullen op te leggen. Het nadeel aan planken is wel dat alles wat je er op legt zichtbaar is en misschien een beetje een rommelig effect kan geven. Kijk hieronder voor een aantal voorbeelden die slimme en mooie opbergmogelijkheden laten zien.

 kleine badkamer 

About the author: HuisMakeOver Redactie