088-6253600 info@huismakeover.nl

Nu de winter achter ons ligt en plaats heeft gemaakt voor de lente kan ons interieur wel weer wat kleur gebruiken. Haal de lente en de zomer in huis met de kleur geel. Misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt als het gaat om de inrichting van je huis, maar geel is een hele vrolijke kleur waar je veel mee kunt in huis. Hieronder laten we een aantal voorbeelden zien hoe je de lente en de zomer in huis haalt met deze frisse kleur. Lees snel verder en laat je inspireren!

Wanden

Durf jij het aan om met geel aan de slag te gaan in huis en wil je echt een statement maken? Ga dan aan de slag met de wanden in huis. Je hoeft echt niet meteen alle wanden te schilderen, integendeel juist. Kies één wand in huis die wel een opknapbeurt kan gebruiken en ga aan de slag. Je kunt de hele wand schilderen of voorzien van een gaaf behangetje maar je kunt ook een bijzonder effect geven aan de wand door er een lambrisering van te maken zoals in de voorbeelden hieronder.

  

Meubels

Je kunt het ook anders aanpakken door met gele meubels een statement te maken. Denk aan een gave fauteuil of gele eetkamerstoelen. Kies je voor een felle tint of een iets donkere optie zoals okergeel? De keuze is aan jou. Eén ding is zeker; gaaf wordt het zeker. Maar je hoeft niet per se nieuwe meubelstukken in huis te halen. Heb jij nog een oud meubelstuk in huis die wel een leuk kleurtje kan gebruiken? Denk bijvoorbeeld aan de oude kast van je oma, geef het een nieuwe kleur en het meubelstuk is weer als nieuw.

  

Accenten

Geel is een vrij felle kleur. Wil je dat het niet te overheersend wordt? Kies dan voor subtiele accenten in huis. Schilder bijvoorbeeld de kozijnen aan de binnenkant, geef de binnenkant van de kast een nieuw kleurtje of kies voor leuke accessoires die het voorjaar in huis brengen. Want zeg nou zelf; wie wordt en niet vrolijk van de kleur geel?