Haal de Scandinavische woonstijl in huis!

De Scandinavische woonstijl is al Jaren een grote bron van inspiratie. De woonbladen en –websites staan vol met Scandinavische designs. Het is een woontrend en -stijl die zich blijft ontwikkelen en continue inspireert. Het voordeel van deze woonstijl is dat het een tijdloze stijl is die daarnaast ook in veel huizen past. Laat je hieronder inspireren door de Scandinavische woonstijl.

Licht

Wat meteen opvalt aan deze woonstijl is dat er veel gebruik gemaakt wordt van lichte kleuren, met name veel wit. Dit omdat het over het algemeen snel donker wordt in de Scandinavische landen. Het grappige is dat ‘Scandinavian living’ ondanks het vele gebruik van wit, helemaal niet saai is! Sterker nog het is een hele gave woonstijl waardoor we ons graag laten inspireren.

Je hoeft echt niet je hele huis wit te maken. Het gaat bij deze stijl om de juiste balans van de juiste kleuren en materiaalsoorten. Denk bijvoorbeeld aan een oude houten vloer in een lichte kleur of meubels en wanden in neutrale tinten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

  

Materialen

Naast het gebruik van lichte kleuren in huis, speelt bij deze woonstijl ook de natuur een grote rol. Het is duidelijk dat de Scandinaviërs van natuur houden. Dat laten ze maar al te graag terugkomen in hun interieur. Naast een mooie houten vloer kun je ook kiezen voor houten meubelstukken in een lichte kleur. En groene planten in huis zijn natuurlijk altijd een goede toevoeging aan het interieur.

Op het eerste oog kan een Scandinavisch interieur wat koel lijken. Maar het tegendeel is waar. Deze stijl brengt veel rust en is de perfecte combinatie van authenticiteit, minimalisme, comfort en functionaliteit. Scandinavië is tenslotte ook waar ze opgevoed zijn met design en slimme innovaties. Dat zie je in deze woonstijl terug. Denk bijvoorbeeld aan de mooie designklassiekers. Een groot gedeelte daarvan is afkomstig bij onze noorderburen.

 Scandinavische woonstijl Scandinavische woonstijl

About the author: HuisMakeOver Redactie