088-6253600 info@huismakeover.nl

Eén van de populaire kleuren in het interieur is grijs, terwijl dit door velen wordt ervaren als een saaie kleur. Het tegendeel is waar. Met deze kleur kun je namelijk heel veel in je interieur zonder dat het huis sfeerloos en saai wordt. Vooral in de populaire Scandinavische woonstijl is grijs, samen met wit en zwart, een gewilde kleur. Hieronder laten we zien hoe je deze kleur kunt combineren in huis en wat de juiste balans is. Lees snel verder en laat je inspireren.

Verschillende grijstinten

Het fijne aan deze vrij neutrale kleur is dat het goed te combineren is met andere kleuren in huis. Daarnaast past het in veel verschillende woonstijlen thuis en geeft het een mooie uitstraling. Er zijn verschillende tinten verkrijgbaar. Lichte tot donkere tinten en van koele tot warme grijstinten, er is heel veel mogelijk. Elke tint geeft weer een andere uitstraling en geven aan andere sfeer in huis. Een lichte grijze tint geeft eerder hetzelfde effect als wit en antraciet geeft een stoerder effect. Maar voor welke tint je ook kiest, goed combineren doet het zeker. Je kunt in de Scandinavische sferen blijven en kiezen voor een combinatie met wit en andere lichte kleuren, maar je kunt het ook iets meer diepgang geven door te combineren met felle kleuren zoals geel, roze, donkerblauw en noem zo maar op.

grijs grijs grijs

De manier waarop je de grijze kleur in huis haalt, bepaal je helemaal zelf. Is de wand toe aan een nieuw kleurtje of ben je juist op zoek naar een andere vloer? Alles is verkrijgbaar in een grijze kleur. Een andere aanpak dan een wand of een vloer is door bijvoorbeeld grijze meubels in huis te halen. Denk aan een mooie grijze bank of eetkamerstoelen in een grijze tint. Een andere optie is om met accessoires aan de slag te gaan. Van een mooi vloerkleed tot kussens en van kaarsen tot aan schilderijlijsten. Dat grijs echt geen saaie kleur is dat bewijzen de inspiratiebeelden in deze blog. Grijs zorgt juist voor veel luxe en stijl in huis!

grijs grijs grijs

Pin It on Pinterest

Shares
Share This