088-6253600 info@huismakeover.nl

December is aangebroken. Sint heeft het land alweer verlaten en de kerst staat al voor de deur. De tijd dat we gezellig bij elkaar komen en genieten van heerlijk eten. We zitten uren samen aan tafel of rond de openhaard. Natuurlijk is de aankleding van je huis in deze tijd erg belangrijk. Elk jaar staan de winkels weer vol met de mooiste en nieuwste kerstspullen. De leukste hebbedingetjes en kersttrends zetten we op een rij.

Kerstboom

Eigenlijk kun je alle kanten op met een kerstboom. Groot, klein, groen, roze of zelfs wit. Alles is mogelijk met een kerstboom. Heb je eenmaal de juiste kerstboom gevonden, doet een volgend probleem zich aan. Want wat hang je erin? Voor welke kleur kies je dit jaar?

Moderne kerst

De Scandinavische stijl die we al jaren zien in het interieur is ook deze kerst erg hot. De kleuren die hierbij passen zijn; wit, zilver, grijs, licht hout, zeegroen en lichtblauw. Dit in de vorm van grafische en minimalistische patronen en stijlen.

Kerst: Scandinavisch  Kerst: wit

Traditionele kerst

Ook de traditionele kleur rood zien we terug in de kerstboom. Maar dan ook met een moderne twist. Hout is ook een materiaalsoort die we veel zien deze kerst. Denk aan mooie houten kerststerren en houten kersthangers voor in de boom.

Kortom: we zien veel verschillende kleuren terug deze kerst. Je kunt gemakkelijk de kersthangers en ballen die je al hebt combineren met nieuwe leuke kerstdecoratie.

Kerst: Rood

Tafelen

De tafelindeling is erg belangrijk. Vaak zitten we uren aan tafel. Van aan de amuse tot aan het overheerlijke dessert. Alles wordt met kerst uit de kerst getrokken. Ook een mooi gedekte tafel speelt een rol.

Het mooiste servies wordt uit de kast gehaald. Daar horen natuurlijk mooie accessoires en decoratie bij. Denk bijvoorbeeld aan mooie, glanzende tafellopers, chique glazen en stijlvolle kandelaars. Daarnaast kun je de tafel ook speciaal maken door speciale naamkaartjes te maken die het een persoonlijk tintje geven. Kijk hieronder voor leuke ideeën.

Kerst: Tablesetting   Kerst: Naamkaartjes

Kerst: Naam  Tafel

Wij raken al helemaal in de kerstsfeer met deze mooie kerstspullen in kerstinspiratie. Het belangrijkste is dat je samen bent met vrienden en familie en geniet van heerlijk eten en een mooi gedekte tafel. En dan is het extra leuk als je huis de kerstsfeer ademt!