088-6253600 info@huismakeover.nl

Het Marokkaanse huis

In Meppel woont een Marokkaans gezin. Een gezin met Marokkaanse tradities maar ook een gezin wat oer Nederlands is. Ze spreken Nederlands met een Drents accent, houden van stampotten maar ook van couscous. Het huis op Timorstaat 8, is daarom ingericht aan de hand van twee stijlen. Het huis is een mix van Marrokaans en Westers. De woonkamer is voorzien van twee zitruimtes en de woonkamer is ingericht met typisch Arabische meubels. Voor de Marokkaanse cultuur is dit ideaal, het gezin kan de hele familie ontvangen in de woonkamer. De kamers van de kinderen zijn daar in tegen ingericht met veel roze en westerse spullen zoals prinsessen accessoires. Het doel is om de kinderen het beste van twee werelden mee te geven in hun opvoeding. 

Zo’n negentien jaar geleden heeft het gezin het huis gekocht. Inmiddels staat het huis zes jaar te koop en is het gezin het wachten zat. Omdat er nooit bezichtigen zijn, vergeten ze zelfs dat het huis te koop staat. Ook heeft het gezin eigenlijk geen idee waarom niemand het huis wil komen bezichtigen. In de straat staan vele huizen te koop en deze huizen worden wel verkocht. Ook heeft het gezin geprobeerd dingen aan het huis te veranderen. Zo zijn laatst de kozijnen nog geverfd. Het huis is dus zeker wel in een goede staat. Als maatregel is de vraagprijs al eens verlaagd, jammer want de locatie is top. Het is een leuke buurt en je zit zo in het centrum van Meppel. Kortom, genoeg potentie!

TV Makelaar voor fotoTV Makelaar na foto

TV Makelaar na foto

De Make-over

Het Marokkaanse huis heeft behoefte aan twee dingen, logica een een algemene opfrisbeurt. Twee zitgedeeltes in de woonkamer en een hele kleine eetruimte is voor een Nederlands gezin niet logisch. Daarom is de eettafel teruggebracht naar de woonkamer. Hierdoor is veel beter te zien wat voor een ruimte het huis te bieden heeft. De logica is op deze manier terug en voor potentieel kopers is veel beter in te beelden hoe het huis eruit kan zien.

Het behang is vervangen voor glasvezelbehang en strak sauswerk. Hierdoor krijgt de woningen een frissere uitstraling. De laminaatvloer is nog in goede conditie en er is voor gezorgd dat deze vloer nog helemaal in het vernieuwde interieur past.

Verder is er met het interieur gefocust op de jongere doelgroep. Er is meer eenheid gecreëerd door de bogen uit de vaste kasten te halen, de kasten zijn in dezelfde kleur geschilderd als de wanden om meer eenheid te krijgen. Door het verwijderen van de spiegels worden de kasten modern en door een extra plank toe te voegen is de kast een stuk functioneler. 

Met weinig middelen is een woning met verschillende en gedateerde stijlen omgetoverd tot een fris en jong huis voor de starter!

De producten

De materialen die zijn gebruikt voor dit huis:
Vloer:  Bestaande laminaatvloer van de huidige bewoners
Wanden: Behangen met glasvezelbehang en gesaust met NCS kleur S2502-Y
Gordijnen: HuisMakeOver WOONCOLLECTIE stof Tinkler KC 0472-075

Alle producten zijn te verkrijgen via HuisMakeOver en via onze dealers.
Meer informatie: www.huismakeover.nl/wooncollectie

TV Makelaar Mission Impossible

HuisMakeOver verzorgt al jarenlang de interieur makeover’s van de TV Makelaar Mission impossible. Iedere week de uitdaging om met ons team een huis verkoopklaar te maken en te transformeren. Je kijkt naar de TV Makelaar Mission impossible iedere dinsdag om 20:30 op RTL4.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This