088-6253600 info@huismakeover.nl

Of je nou een grote of juist een kleine tuin hebt, de buitenruimte is erg belangrijk. Dit geldt vooral in de zomer als de dagen extra lang zijn en de zon volop schijnt. We hebben je al eerder kennis laten maken met tuininspiratie, waaronder de perfecte buitenkeuken en hoe je een mooie patio maakt. In deze blog geven we je nog meer tips voor een optimale buitenruimte. Lees snel verder en ontdek hoe jij deze zomer kunt genieten in jouw eigen outdoor space! Laat je inspireren!

Kleine tuin

Woon je in een stad? Dan is de kans dat je niet zo’n grote tuin hebt. Over het algemeen zijn de tuinen in de grote steden zoals Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht etc. een stuk kleiner dan de tuinen in de minder dichtbevolkte plekken van het land. Maar een kleine tuin of buitenruimte wil niet zeggen dat je dan geen perfecte buitenruimte kunt creëren. Je hebt helemaal geen grote tuin nodig om buiten te kunnen genieten. Met enige creativiteit kun je namelijk je tuin of buitenruimte in een handomdraai omtoveren tot de ultieme plek om te relaxen. Als je alleen een balkon hebt kun je namelijk met de juiste meubels slim gebruik maken van de beperkte ruimte. Dit geldt ook voor een kleine tuin. Kijk hieronder voor een paar slimme en mooie voorbeelden.

Perfecte buitenruimte  Perfecte buitenruimte Perfecte buitenruimte

Grote tuin

Heb je een grotere tuin? Ook reiken de mogelijkheden verder dan je misschien denkt. Het gevaar van een grote tuin is dat je niet weet wat je met de grote hoeveelheid ruimte moet doen of dat je delen van de tuin niet gebruikt. Dat is natuurlijk zonde. Een mooie oplossing daarvoor is om verschillende hoekjes en zitjes te creëren. De verschillende delen van de tuin staan nog steeds met elkaar in verbinding maar zorgen wel voor een gezellig geheel in plaats van één groot leeg gedeelte. Creëer bijvoorbeeld een mooie buitenkeuken met daarbij een grote eethoek en maak in een ander gedeelte van de tuin een plek waar je goed kunt loungen. Uiteraard kun je de buitenruimte afmaken met mooie bloemen en planten.

Perfecte buitenruimte Perfecte buitenruimte Perfecte buitenruimte

Pin It on Pinterest

Shares
Share This