088-6253600 info@huismakeover.nl

De Markthal

11 oktober 2016. De deuren van de Markthal zijn open. Verdwaalde toeristen lopen 1 voor 1 naar binnen, helemaal onder de indruk van de grandeur van het gebouw. 1 voor 1 worden de toeristen weer naar buiten gestuurd door de beveiliger. De markthal opent pas over een uur. Maar een aantal mensen mogen wel naar binnen. Marktkoopmannen en leveranciers. Ook wij van HuisMakeOver mogen doorlopen. Op zoek naar de lege unit. De kale, lege ruimte moet worden omgetoverd in een, sfeervolle, warme huiskamer met keuken, voorzien van alle gemakken, een huiskamerrestaurant.  Een plek waar gasten twee weken lang culinair worden verwend door hobby chefs. 

Sfeerloze ruimte

Daar staan we dan, vroeg in de ochtend met een kop koffie in de hand, te kijken wat voor een ruimte we hebben om mee te werken. Het contrast is groot. Over een paar dagen moet je hier terwijl je binnenloopt worden omarmd door sfeer, warmte en gezelligheid terwijl het je op dit moment alles behalve dat gevoel geeft. De gehele ruimte is kaal, koud en van beton. 

Verbetering

In de middag krijgen we een beter gevoel bij de ruimte. Iedereen is hard aan het werk. Er wordt een wand neergezet, de keuken wordt opgebouwd, alle meubels worden op hun plaats neergezet en er verschijnt langzamerhand echt een huiskamerrestaurant. Wat grote items, kunst en kleur wel niet kunnen doen. 

Uniek concept

Ook komen steeds meer mensen kijken bij de ingang, nieuwsgierig wat er allemaal binnen gebeurt en wat er gaat komen. Het is niet het typische restaurant wat er word neergezet. Er moet worden opgebokst tegen het geweld van sfeervolle restaurants in de naastgelegen units. Maar hoe leuk is het om in een huiskamerrestaurant te eten met een restaurant waardig menu gemaakt door passie volle hobby chefs. Dat is juist de charme van AirDnD. Het is een uniek concept op een unieke locatie.

huiskamerrestaurant          huiskamerrestaurannt-1

Bezoek onze WOONCOLLECTIE website