Serre

Inspiratie: een serre aan huis!

Het is erg prettig als onze leefruimte ruimtelijk aanvoelt. Eerder lieten we je slimme oplossingen zien voor kleine oplossingen. Een andere manier is om een serre aan huis te bouwen. Dit brengt wel een kostenplaatje met zich mee, maar is wel een verrijking van het huis. Hieronder laten we zien wat de voordelen zijn van een serre en wat de mogelijkheden zijn. Lees snel verder en laat je inspireren!

De voordelen

Het aanbouwen van een extra ruimte kent verschillende voordelen. Een serre herken je meteen aan de grote hoeveelheid ramen. Deze grote hoeveelheid ramen zorgen voor veel natuurlijk licht in huis. Het glazen dak maakt de ruimte helemaal af een geeft een unieke uitstraling. Zelfs als het geen mooi weer is heb je in deze ruimte het idee dat je buiten zit. Dus zelfs in de herfst en winter kun je van je tuin genieten. Door te kiezen van een grote schuifdeur kun je met mooi weer de hele boel opengooien waardoor je binnen met buiten verbindt.

Serre Serre Serre

De mogelijkheden

Naast de verschillende voordelen is het fijne aan een serre is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Je kunt het helemaal zelf samenstellen zodat het aan jouw wensen en behoefte voldoet. Of je nu kiest voor een landelijke stijl of een meer modernere stijl, het kan allemaal. Van het type raam tot de materiaalkeuze. Uiteraard kun je die stijl doorvoeren in de meubels die je in de aanbouw neerzet. Hetzelfde geldt voor de vloer en de wanden. De serre is tevens de perfecte ruimte om het groen in huis te halen. Je kunt het zo groot mogelijk maken als je zelf wenst of wat qua ruimte mogelijk is. De extra ruimte die je aanbouwt gaat natuurlijk wel ten koste van de ruimte in de tuin. Kijk hieronder voor een aantal mooie inspiratiebeelden.

Serre Serre Serre

Kortom: de serre is dus eigenlijk de ruimte die perfect overloopt van het leven binnen naar het leven buiten.

About the author: HuisMakeOver Redactie