088-6253600 info@huismakeover.nl

De plafonds in huis krijgen vaak de minste aandacht. We pakken eerst de wanden en de vloeren aan. Dat is ook wel logisch, dat zijn toch de elementen die meteen in het zicht zijn. Maar het is ook wel zonde want je kunt zo veel mooie dingen doen met de plafonds in huis. Een mooi afgewerkt en bijzonder plafond kan namelijk net dat beetje extra geven en het effect van de wanden en vloeren in je interieur versterken. Lees snel verder en ontdek de mogelijkheden van de unieke afwerkingen van een plafond en hoe makkelijk is om dit aan te pakken. Laat je inspireren!

Hout

Hout is een prachtige materiaalsoort. We zien het veel terug in het interieur en nu nog vaker met de natuurlijke woonstijl waar natuurlijke materialen (waaronder hout) een prominente rol spelen. Houten balken staan prachtig in een oude boerderij maar passen ook perfect in een heel modern interieur. Je kunt ze in recht patroon plaatsen maar je kunt er ook een speels effect aan geven door te kiezen voor een grappig patroon. Met de juiste verlichting kun je het geheel helemaal afmaken en heb je in een handomdraai een bijzonder plafond.

  

Beton en steen

Naast de natuurlijke woontrend is ook de industriële woontrend nog erg populair. Hoewel je misschien niet meteen denkt aan een plafond van beton is het heel erg gaaf. Door de wanden een rustige kleur te geven wordt de aandacht naar het bijzondere plafond getrokken. Maar ook materialen als bakstenen geven een heel gaaf en tevens stoer effect.

  

Prints en patronen

Durf jij het aan om nog een stapje verder te gaan? Kies dan voor een plafond met een print of een gek patroon. Met een bijzonder plafond zet je meteen de toon en geef je een hele unieke uitstraling aan je interieur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie bloemenpatroon, een contrasterende kleur of een bijzonder lijnenspel.

 plafonds plafonds

Pin It on Pinterest

Shares
Share This