Keuken trends

Keuken trends

De keuken is een ruimte waar we steeds meer tijd in door brengen. Veel keukens hebben een bar of keukentafels waar niet alleen wordt gekookt of gegeten maar die ook wordt gebruikt om te lezen, te converseren of te studeren. Hiermee veranderd de keuken naar een centrale plek in het huis. Ook de behoeftes die mensen stellen aan de keuken veranderen hierdoor. In deze blogpost kijken we naar nieuwe trends op keukengebied die je hopelijk veel inspiratie geven.

Duurzaam

Duurzaamheid blijft ook in de keuken nog steeds het toverwoord. Allereerst is het belangrijk dat de keuken lang mee gaat. Daarom worden veel materialen gebruikt van hoge kwaliteit zodat de keuken lang mee gaat. De basis inrichting is vrij neutraal. Hierdoor is het minder gedateerd en kan je de keuken zelf met woonaccessoires en kleur aankleden en richten naar de laatste trends. Ook bij de apparatuur wordt op duurzaamheid gelet. Tegenwoordig heeft veel apparatuur een duurzaamheidslabel. Zo zijn er duurzame koelkasten, inductiekookplaten, gaskookplaten met energiebesparende branders en duurzame vaatwassers die nog geen 10 liter water gebruiken. Zelfs de moderne waterkraan heeft een speciale stand waarmee je de minder water verbruikt. Daarnaast zijn er speciale pedaalemmers die verschillende vakken hebben voor normaal afval, groen afval en papier.

Oude en nieuwe stijlen

We zien dat mensen tegenwoordig ook in hun keuken steeds meer voor een specifieke stijl kiezen. De extremen worden gezocht en met kleur en de accessoires zorgen ervoor dat het plaatje helemaal compleet is. Doordat de nieuwe keuken een centraal punt is wil men sfeer en gezelligheid. De landelijke keuken is daardoor weer helemaal terug, zij het met de nodige luxe.  Typische elementen van de landelijke keuken zijn de open kastjes en de uitgebouwde wasbak. Wanneer er gekozen wordt voor een meer modern design zien wij dat men zich hier, in navolging van de stijgende populariteit van de Aziatische cuisine, laat inspireren door het Aziatische keukendesign. Dit betekend strak en simplistisch design met hoge kwaliteitsmaterialen en -producten.

Kleur

Hoewel er vorig jaar op de grote beurs in Milan nog veel zwart en wit was te zien, het lijkt erop dat kleur nu weer helemaal terug is in de keuken, zoals we vaak zien in tijden waarin het economisch slecht gaat. De kleuren zijn vaak fel en in hoogglans waardoor deze erg in het ook springen. Gezelligheid en vrolijkheid gaat boven strak, sober design.

 

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.