Inspiratie; zwart in de keuken!

Zwart is een kleur die we steeds vaker terugzien in het interieur. De laatste jaren is zwart echt een trendkleur geworden. Niet alleen zien we deze kleur in meubels maar ook als kleur op de wand en zelfs in de keuken. Je denkt misschien niet meteen aan deze donkere kleur als het om de keuken gaat maar niets is minder waar. Steeds vaker zien we zwart terug komen in de keuken. Lees vooral verder en laat je inspireren.

Keukenkastjes

De keuken wordt een steeds belangrijkere ruimte in ons huis. We brengen meer tijd door in de keuken en we willen dat de keuken van alle gemakken voorzien is. Maar daarnaast moet het er ook mooi uitzien. De kleur en materiaalsoort van de keukenkastjes is daarbij erg belangrijk. Je kunt kiezen voor hoogglans of juist een materiaalsoort waar je bijvoorbeeld de houtnerven nog ziet zitten. Hoewel het niet een voor de hand liggende keuze is, zijn zwarte keukenkastjes prachtig. Het geeft meteen een chique gevoel aan de ruimte.

  

Keukenblad

Van marmer tot hout en van graniet tot kunststof. Keukenbladen zijn er in verschillende maten, soorten en materialen. Keukenbladen zien we wel al wat langer in donkere kleuren. Daar hoeven we dus misschien minder aan te wennen. Maar dat maakt het niet minder mooi. Juist met een keukenblad in een donkere kleur kun je een heel gaaf effect geven aan de keuken.

  

Tegels

Durf je het niet meteen aan om te kiezen voor donkere keukenkastjes of keukenblad dan kun je er ook voor kiezen om donkere tegels aan te brengen in de keuken. Dit kan op de vloer maar ook als achterwand. De mogelijkheden zijn eindeloos. Van grote tot kleine tegels en van glimmend tot doffe tegels. Je kunt zelf de stijl kiezen die wil doorvoeren in de rest van de keuken.

zwart; tegels   

Accessoires

Ook in keukenaccessoires zoals een kraan of een wasbak zien we zwart terugkomen. Door te kiezen voor een kraan of wasbak in deze donkere kleur krijg je een hele andere uitstraling en het past daarnaast prachtig bij het zwarte keukenblad.

  

About the author: HuisMakeOver Redactie