088-6253600 info@huismakeover.nl

Een knaloranje wand, een felgeel kastje of een knalrood bankstel… Je ziet het niet vaak. Maar veel kleur en het aanbrengen van felle kleuren in je interieur kan echt heel mooi zijn. Zolang je de juiste combinaties maakt kunnen kleuren een mooie toevoeging zijn aan je interieur. Zeker tijdens donkere dagen als nu kan kleur de toevoeging bieden die het helemaal afmaakt.

Wanden

Een makkelijke maar juist hele leuke manier om kleur aan je interieur toe te voegen is door je wanden te schilderen. Kleuren die het goed doen in huis en we veel terugzien dit jaar zijn onder andere okergeel, wijnrood en blauw. Zodra je een kleur gekozen hebt, begin dan klein. Schilder niet meteen alle wanden in appeltjesgroen maar schilder eerst een klein deel van je muur en kijk wat voor effect het geeft.

Kleur in je interieur: Gele muur Kleur in je interieur: Roze muur

Meubels

Een andere manier is om voor een meubelstuk kiezen in een felle kleur. Het meubelstuk wordt zo een echte eyecatcher voor je interieur. Het klinkt wat gewaagd; een bankstel in een knalkleur kopen, maar het kan supergaaf staan. Bedenk wel of het in je interieur past en kies ook voor kleuren die de ruimte afmaken. Wit gaat goed samen met kleur. Dus kies je voor een meubel in een knalkleur dan is het mooi om te combineren met een witte vloer of witte wanden.

Kleur in je interieur: Blauwe bank Kleur in je interieur: Gele kast

Accessoires

Wil je op een iets subtielere manier kleuren laten terugkomen in huis? Kies dan voor felgekleurde accessoires. Je kunt hierbij ook spelen met verschillende vormen en prints om het nog iets meer te laten opvallen. Accessoires zijn van groot belang in huis en maken de ruimte helemaal af. Experimenteer met kleuren door bijvoorbeeld te kiezen voor felgekleurde kussens, vazen, plaids, lampen of kaarsen. Met accessoires kun je ook vaker wisselen. Ben je een kleur zat dan wissel je dat gemakkelijk om voor een accessoires in een andere prints en kleuren.

Kleur in je interieur: Kussens kleur 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This