Kleuren voor Herfst / Winter 2013

Kleuren voor Herfst / Winter 2013

Het is volop zomer! Met temperaturen van boven de 25 graden zullen veel mensen heerlijk buiten aan het genieten zijn van het zonnetje. Maar inmiddels komen de trends voor de komende winter ook al weer langzaam naar buiten, en daarmee ook de kleuren.

Tijd voor een andere kleur in de woonkamer?

Wanneer je plannen hebt om je huis een frisse makeover te geven kan het zeker geen kwaad om te kijken wat de kleurtrends zijn voor het komende winterseizoen. Wanneer je een muur met een nieuwe laag verf wilt voorzien dan heb je hier een mooie leidraad.

Deze winter zien we veel tegenstellingen. Aan de ene kant van het spectrum zien we vooral kleur uit de nacht terug komen. Zwart en donkere kleuren uit de natuur. Bij deze natuurlijk donkere kleur kun je denken aan donkergroen, aubergine paars, petrol blauw en diep donkerblauw.

In tegenstelling tot de donkere natuurkleuren zien we ook de meer vrolijke / fleurige kleuren terug komen. Misschien is het wel bijna lente-achtig te noemen. Zo zien we het paars van orchideeën, het roze van de woestijnroos, het donkerpaars van een annemoon en het rood van bietjes.

Deze vrolijke kleuren vallen dan ook prima te combineren met de meer donkere kleur, welke je op de muur hebt.

Ook maakt Pantone (Veel soorten verf in de bouwmarkt zijn voorzien van pantone kleurcodes) elk jaar een top 10 van kleuren voor het seizoen. Hierop worden vaak de modecollecties van alle fashion designers bepaald. Zo ook dit jaar. Veel van deze kleuren zien we dan ook in het interieur terugkomen. De directrice van Pantone Leatrice Eiseman omschrijft het als volgt:

“Alsof je in de herfst in het bos loopt, er is zo een uitgebreide melange van kleur. Dit palet weerspiegelt die prachtige herfstkleuren maar tegelijkertijd zijn er kleuren die een bepaalde stoerheid en structuur aanbrengen.”

Met welke kleur zou jij je woonkamer restylen?

About the author: HuisMakeOver Redactie

Leave a Reply

Your email address will not be published.