088-6253600 info@huismakeover.nl

Kussens op maat voor je loungeset

De tuin wordt steeds belangrijker voor ons en steeds meer een onderdeel van onze woonomgeving. Waar de tuin vroeger voornamelijk als decoratie gold, willen we er tegenwoordig ook heerlijk kunnen zitten of eten. Tuinmeubelen worden dan ook steeds belangrijker en een van de meest populaire meubelen is de loungebank. Deze is ideaal om op een zomerse dag heerlijk achterover te hangen. De kussens zijn natuurlijk erg belangrijk. Zowel voor het uiterlijk van de loungebank en je eigen comfort zijn kussens erg belangrijk. We kijken in dit artikel naar enkele belangrijke zaken omtrent de kussens.

Kussenvulling

Allereerst is het belangrijke welke vulling de kussens hebben. Om dit te bepalen moet je jezelf enkele zaken afvragen. Liggen de kussens bijvoorbeeld in de open lucht of onder een overkapping? Wil je ze intensief gaan gebruiken en ben je van plan om ze altijd te laten liggen of wil je ze elke avond binnen halen? Tot slot is ook het budget van belang. Om je een eindje op weg te helpen kijken we hieronder naar de vier meest populaire materialen om de kussens mee te vullen.

– Polyetherschuim
Een licht maar tegelijkertijd stevig materiaal. Het is makkelijk te verplaatsen en polyetherschuim vormt zich bovendien naar je zithouding. Zodra je opstaat, verandert het kussen snel terug naar de originele vorm. De levensduur is over het algemeen niet erg lang.

– Eco schuim
Eco schuim is de allerzachtste vulling. Het materiaal bestaat uit een stuk en gaat bovendien gegarandeerd lang mee. Vooral wanneer je lang en intensief gebruik wil maken van de kussens, is dit materiaal geschikt. Het is wel een stuk zwaarder dan bijvoorbeeld Polyetherschuim.

– Koudschuim
Koudschuim is erg veerkrachtig en tegelijkertijd stevig. Het is perfect voor de lange avonden, zonder dat je pijn aan je zitvlak krijgt. Net zoals Eco schuim is dit materiaal zwar en daardoor lastig te tillen.

– Quick Dry Foam
Quick Dry Foam is een schuimrubber dat water en vocht doorlatend is. Hierdoor is het ideaal in alle weersomstandigheden en kunnen de kussens gewoon buiten blijven. Ze drogen immers snel op, zoals de naam het al zegt.

Afmetingen

Naast de vulling van de kussens is uiteraard ook de afmeting van belang. Voordat je beslist hoe groot je kussens moeten worden, kun je enkele dingen op een rijtje zetten. Denk alvast na of je kussens uit een stuk wil of allemaal losse kussens. Daarnaast moet je ook vooraf rekening houden met de opbergruimte voor de kussens. Let er vooral op dat grote kussens vaak erg zwaar zijn en daardoor moeilijk te hanteren.

Verschillende stoffen

Weet je welk opvulmateriaal je wilt hebben en hoe groot de kussens moeten worden die je wilt gebruiken in je tuin? Dan kun je gaan beginnen met het uitkiezen van de kussens. Er is zo ontzettend veel keus dat er altijd wel iets te vinden is naar je smaak. We hebben de meest populaire stoffen voor je op een rijtje gezet:

– Subrella
Sunbrella is de ideale stof voor buiten. Het biedt bescherming tegen alle weersomstandigheden. De stof blijf in weer en wind zacht en neemt geen vocht of vuil op. Bovendien kun je het in de wasmachine stoppen.

– Sunproof
Ook sunproof stoffen zijn beschermd tegen vuil en vocht waardoor het ideaal voor buiten is. Bovendien is de stof uitstekend bestand tegen verkleuren door de zon.

– Flame kunstleer
Flame kunstleer is een imitatieleer dat gemaakt is uit verschillende stoffen die op textiel worden gedrukt. Het neemt geen vocht op, waardoor natte kussens eenvoudig kunnen worden droog geveegd. Kussens van deze stof kunnen jarenlang mee zonder dat ze verkleuren of vies worden.

Onderhoud

Hoe goed de materialen ook zijn, elk kussen heeft onderhoud nodig. Dat betekent dat je er zuinig op moet zijn en ze regelmatig schoon moet maken. Hoe vaak dit moet, hangt uiteraard af van de materialen. Sommigen kunnen in de wasmachine, terwijl andere met de hand moeten worden schoongemaakt. Geef de kussens enkele keren per jaar een grondige schoonmaakbeurt voor de langste levensduur!
Bronnen foto’s: Maatkussens.nl